blog placeholder

Iedere vrouw kent het wel… Je gaat een avondje stappen, moet naar een belangrijke receptie, afspraak met een belangrijke klant… Dan wil je er natuurlijk perfect uitzien! Met deze handige tips ziet jouw haardos in enkele tellen uit alsof je net van een dure kapper komt.

Naargelang jouw eigen haartype,en-stijl kun je hieronder enkele eenvoudige tips vinden.

Korte,warrige coupe.

Beschik je over kort haar en hou je van een makkelijke en funky haarstijl?

Was je haar en maak het goed handdoekdroog. Kneed vervolgens een kleine hoeveelheid mousse in je haar. Kam je haar op de manier dat het volgens jou moet vallen. bv. Draag je je haar met een zijscheiding,dan kam je je haar in een zijscheiding alvorens je begint met drogen.

Neem vervolgens de föhn in de ene hand en een spinnenwebborstel (haarborstel met grove stekels) in de andere. Föhn je haar in de gewenste vorm, door na iedere strijk met de borstel het haar te volgen met de föhn.

Werk het geheel af met een kleine hoeveelheid wax of gelspray.

TIP: Door met een afwerkingsproduct je haarpunten te accentueren bekom je een stijlvolle coupe!

Steil haar (half lang of lang).

Steil haar is nog steeds heel erg in! Maar hoe krijg je nou dat perfecte steile haar dat langer dan één avond meegaat?

Na het wassen,maak je je haar goed handdoek droog. Kam het in de gewenste vorm en föhn het losjes tot het grootste deel van je haardos bijna droog is. Breng indien je dat wenst een stylingsproduct aan,maar nooit op de hoofdhuid, enkel op de lengtes en haarpunten!

Verdeel je haar in partijen. Neem de föhn in de ene hand,borstel in de andere. Begin met de nekpartij. Laat langzaam je borstel door de haar glijden en volg met de föhn. LETWEL: Ga nooit met je föhn op ja haar,want dan ga je je haar verbrandden en krijg je een kroezelig effect!

Föhn zo partij na partij. Werk af met een beetje haarspray.

TIP: Hoe trager je de borstel en de föhn door je haar laat gaan, hoe steiler je haar! Plaats de föhn steeds in de richting van je haar!

Krullen.

Krullen zijn hot! Of je nu losse krullen of een sterke krulling wil, succes gegarandeerd!

* Losse krullen: Föhn je haar zoals je anders zou doen,maar plaats na iedere geföhnde partij een velcrorol. Als je klaar bent spray je er wat haarspray over en laat je de rollen nog minstens 5 minuten zitten. (Zo krijgt je haar de kans om mooi af te koelen en blijft het langer in zijn vorm). Neem alle rollen eruit en zwaai je hoofd naar beneden. Spray opnieuw wat haarspray beginnend met de nekpartij zo naar de kruin toe. Til je hoofd weer naar boven en kam je haar met vingers. Klaar!

* Sterke krullen: Laat je haar aan de lucht drogen of föhn het. Spray wat haarspray over je droog haar. Neem een goed voorverwarmde steiltang (jawel een steiltang!) en een lok haar. Plaats de steiltang met de punt naar het plafond,steek er je haarlokje tussen vanaf de wortel. Draai je steiltang terwijl je naar beneden gaat. Aan de haarpunt laat je los en spray wat haarspray!

TIP: Als je gaat krullen met een steiltang,let er dan op dat je niet te vroeg loslaat anders zal je haarpunt niet gekrult zijn!