blog placeholder

Steeds meer mensen zijn lid van een koor. Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten koren. Of je nu echter in een popkoor, havenkoor, smartlappenkoor of wat voor koor dan ook zit, bij een optreden is de kleding van de koorleden een belangrijk onderdeel van de show.

Kledingadvies voor koren

 

Beste koorzangers en zangeressen van Nederland. Ieder koor wil graag dat hun optreden een succes wordt. Naast de zang is tegenwoordig ook het totaal plaatje heel belangrijk. Om dit te verwezenlijken is niet alleen de aankleding en de belichting van het podium heel belangrijk maar ook de gekozen kledingstijl van de koorleden.

Kledingadvies voor koren

 

Technisch kleding advies:

Om ons optreden een feestelijke uitstraling te geven heeft de kledingcommissie van ons koor, in overleg met de lichttechnicus, voor ons 20 jarig jubileum een kledinglijn en stijl gekozen waarmee de lichttechnicus door middel van speciale lichteffecten het concert tot een kleurrijk en dynamisch geheel kan maken.

Kleding kleurenpallet:

Uit het overleg met de lichttechnicus is gekozen het volgende kleurenpallet. Bij alles geldt geen hoofddeksels.

Voor de pauze vrouwen:

Stijlvol & Elegant. Wit hoofdkleur, zwart subtiele bijkleur b.v.riem-topje-ketting enz. Niet alleen enkel een hemdje, geen kuitbroek of legging. Bij jurk of rok een huidskleurige panty en zwart of witte schoenen, geen slippers, gymp of sneakers.

Moodboard:

Om naar de koorleden toe goed duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn heeft de kledingcommissie voor iedere stijl een  moodboard gemaakt voor ideeën & inspiratie. Beelden zeggen namelijk meer dan duizend woorden.

Kledingadvies voor koren

Voor de pauze mannen:

Stijlvol & Elegant. Zwart of witte lange broek/ wit overhemd met lange mouw, zwarte das/strik, gilet, pochet. Zwarte of witte schoen (echt zwart of wit) let op bijpassende sokken bij de schoenen. Zwart of witte riem. Blouse mag over de broek.

Na de pauze vrouwen:
Glamour & Elegant. Wit/ grijs/ of zilver hoofdkleur. Bij grijs niet te donker, géén antraciet en donker grijs! Hier geldt ook geen knie of kuitbroek, bij jurk/ rok huidskleurige panty, geen legging. Schoenen: wit, grijs of zilver, geen gymp, slipper of sneaker. Accessoires (niet verplicht) kleur fuchsia b.v. bloem, riem, ketting hou het subtiel, vlakken niet te groot.

Kledingadvies voor koren

Mannen na de pauze:
Glamour & Elegant. Grijs of witte lange broek mag jeans zijn maar geen knie/kuit o.i.d. Wit of grijs overhemd geen prints- (stem op elkaar af of overleg even wie doet wat aan niet allemaal hetzelfde). Helemaal wit of grijs mag. Accessoires kleur fuchsia b.v. das/ pochet/ strik/ sjaal, hou het subtiel, vlakken niet te groot. Schoenen: zwart, wit, grijs let weer op bijpassende sokken. Geen slippers of gymp.

Kledingadvies voor koren

Tip:
Een zwarte, een witte en een spijkerbroek zijn makkelijk te vinden. Voor een mooi voordelig grijs overhemd ben ik geslaagd bij de WE. Hij kostte maaR € 29,90 en als je er twee kocht was de tweede voor de halve prijs. Het was dus slimmer geweest om met een aantal koorleden samen de kleding in te kopen. Bij Scapino vond ik een paar mooie grijs met witte schoenen voor maar € 12,99 en het fuchsia accent vond ik in de vorm van een stropdas bij de Wibra voor maar € 3,75.

Kleding advies muziek & dirigent:
Muziek & dirigent zwarte kleding géén prints. Accessoires zie onder mannen voor en na de pauze. Probeer ook eens de nieuwe slim fit overhemden.