blog placeholder

Wie wil er niet slanker uitzien dan diegene is? Wie wil niet dat die net iets te grote boezem een beetje verdoezeld wordt? Op de eerste plaats is het wel zo fijn om kleding te dragen waarin je je goed voelt, maar wil je daarnaast weten welke kleding je beter wel en niet kan dragen bij je figuur, dan is het handig om de volgende tips te lezen!

Hieronder enkele eingenschappen onder elkaar gezet en daarbij uitgelegd wat wel en niet te doen:

Bredere schouders

Heb je brede schouders, kies dan voor shirts/blouses/truien met wijde halzen, boothalzen, korte mouwen, en dunne soepele stoffen. Deze helpen om je schouders smaller te laten lijken. 

Stevigere bovenarmen

Beter is om geen mouwen die strak aansluiten aan te trekken en ga niet voor zware of dikke stoffen. Kies wél voor bovenstukken met halflange mouwen om zo de aandacht naar het gezicht en hals te trekken. 

Grotere borsten

 

Je kunt beter V-halzen dan coltruien dragen, maar liever niet te laag, want daarbij wordt de aandacht naar de borsten wordt getrokken. Wijde boothalzen met lange mouwen werken nog beter.

Kleinere borsten 

V-halzen, dikkere stoffen en verstevigende bh’s laten je borsten groter lijken dan ze zijn. 

Zware heupen

Strakke en korte kleding benadrukken je heupen, daarom is het slanker om wat losser zittende, langere modellen te dragen zodat je langer en slanger lijkt. Een rechte rok, een broek met lange pijpen, lange shirts en jurken/tunieken met een A-lijn verbergen vollere dijen het beste. Ook handig is om plooien te vermijden.

Klein zijn:

Om je benen langer te laten lijken, kun je slanke broeken met rechte pijpen het beste dragen. Kleding met verticale (dunne) strepen werken ook goed. Over het algemeen werkt effen kleding het beste.

Lang zijn:

Om je lengte niet te benadrukken is het slim om shirts en jasjes dragen die over de heupen vallen. Tevens is het goed om gebruik te maken van kleur.

Tips bij een nieuwe aankoop:  

– Als je een nieuw kledingstuk aanschaft, bedenk dan in de winkel of je tenminste drie kledingsstukken hebt die je ermee kunt combineren, anders zul je het alsnog weinig dragen.

– Accessoires zijn altijd leuk; ze kunnen het hele aanzien van een kledingsstuk veranderen!

– Slim is om geen kledingstukken waar je nog in moet gaan passen als je gaat afvallen. Koop voor de persoon die je bent en het figuur dat je hebt.