blog placeholder

Iedereen heeft het erover, de smokey-eyes look! Maar het lukt steeds maar niet? Misschien kan je het ook anders proberen…

Belangrijk is om eerst te kiezen welke kleuren er mooi bij je iriskleur past en bij de kleur van je huid.

Als je bijvoorbeeld een hele bleke huid hebt dan zou ik niet te donkere tinten nemen.

Wat ook een handige tip is bij het opmaken is het gebruiken van waterproof make-up, of in ieder geval het potloodje, de eye-liner en/of de mascara. Dit zorgt ervoor dat niet alle make-up onderdelen door elkaar gaan lopen!

Dan nu een klein stappenplan en een aantal foto’s van de resultaten:

  1. Teken eerst met het waterproof potlood, bij voorkeur zwart een lijntje grenzend aan de wimperlijn.
  2. Doe dit ook boven de onderste wimperlijn, dus tussen je oogbol en de wimperrand. Je mag wel een beetje aanzetten. En een klein beetje onder die wimperrand is geen probleem. Als je dan wat oogschaduw onder je ogen wil, dan blijft dat beter ‘plakken’ op de oogpotlood.
  3. Vervolgens trek je een streepje met (waterproof) eyeliner over het potloodstreepje heen, boven je bovenste wimperrand. Dit ter versterking van de zwarte kleur als je een zwart potloodje gebruikt.
  4. Daarna kan je alvast het eerste laagje mascara op je wimpers doen, neem alle wimpers mee en zorg dat je wimpers niet allemaal aan elkaar plakken, maak een zigzaggende beweging.
  5. Nu kan je een kleur uitkiezen, bijvoorbeeld: Blauw. Dan doe je eerst een lichtere tint blauw boven het zwarte lijntje (een iets dikker streepje dan het zwarte streepje eyeliner).
  6. Vervolgens kan je met een donkerdere tint blauw een dikkere streep boven de lichte tint trekken.  Tegen je oogkas aan zeg maar.
  7. En ten slotte pak je of die donkerdere tint of een nog donkerdere tint blauw en zet je een soort stip boven je buitenste ooghoek, uitgevaagd naar binnen.
  8. Je kan onder je oog ook eerst de buitenste helft een klein randje donkerblauw doen en vanuit je binnenste ooghoek de alle lichtste tint blauw.
  9. Nog een keer mascara op en dan ben je klaar!