haar knippen

Je eigen haar knippen; de meeste vrouwen willen er niet aan denken. Maar nu de kapperszaken verplicht dichtzitten is het wel een serieuze optie. Je eigen haar knippen is natuurlijk hartstikke spannend, zeker als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Als je een beetje voorzichtig te werk gaat en niet ineens heel veel haar eraf knipt, moet het allemaal wel goed komen. In dit artikel vertellen wij je hoe jij als vrouw je eigen haar kunt knippen.

De eerste keer knippen

Wat vooral belangrijk is voordat je begint met het knippen van je haar voor de eerste keer, is dat je de tijd neemt. Ga het niet gehaast doen, of denken dat je het allemaal prima kunt zonder je in te lezen. Hou er daarnaast rekening mee dat het de eerste keer moeizaam kan gaan en je haar er niet zo uitziet als dat jij voor ogen had. Zet zeker niet de schaar gelijk halverwege je haar omdat je een korter kapsel wilt. Begin met het wassen van je haar en kan het helemaal uit. Let er hierbij op dat je recht naar beneden kamt.

Je haar recht knippen

Je haar in een rechte lijn knippen is best wel moeilijk maar hoe langer je haar is, hoe makkelijker het gaat. Maak om te beginnen een paardenstaart recht naar achteren. Zorg er hierbij voor dat de staart laag zit en goed strak in het midden. Schuif nu het elastiekje langzaam recht naar beneden tot boven het punt waarop je wilt knippen. Vervolgens knijp je het elastiekje stevig dicht en pak je de staart over via je schouder zodat hij op je schouder ligt. Knip nu het stuk onder het elastiekje recht af. Wanneer je dit gedaan hebt maak je je haar voorzichtig los en kamt het goed uit, recht naar beneden. Verdeel je haar vervolgen in twee helften door een rechte scheiding te maken en kam dit over allebei je schouders. Kijk goed naar de punten. Moeten deze bijgewerkt worden? doe dit dan maar zorg ervoor dat de lengtes gelijk blijven.

Laagjes maken

Je haar in laagjes knippen is ideaal wanneer je meer volume wilt, zeker wanneer je erg steil of dun haar hebt. Dit komt omdat je haar voller lijkt wanneer het in laagjes is geknipt. Maar, hoe kun je dit nou zelf het beste doen? Het knippen van laagjes is minder moeilijk dan recht knippen maar, ook hier moet je natuurlijk opletten en niet te veel in één keer afknippen. Ook hierbij begin je natuurlijk met het uitkammen van je haar. Nu buig je je hoofd naar voren toe zodat al je haar over je hoofd heen valt naar beneden toe. Maak een staart maar zorg er hierbij wel goed voor dat de staart in het midden zit en dat al je haar er goed, strak in zit. Trek vervolgens de staart recht naar beneden en knip daar waar jij wilt knippen het stuk recht af. Knip niet gelijk te veel, want daar kun je spijt van krijgen! Bekijk nu eerst het resultaat door de staart los te halen en het haar weer naar achteren te kammen. Heb je het idee dat er nog iets meer vanaf moet, herhaal de stappen dan opnieuw.

Lees ook: De make-up beautytrends van 2020!