blog placeholder

Mooie foto’s laten maken? Er worden veel fotoshoots aangeboden, maar in veel gevallen vallen de foto’s tegen. Dat komt misschien omdat het beroep fotograaf een vrij beroep is. Iedereen kan suggereren mooie foto’s te kunnen maken en een fotostudio beginnen. Hoe weet je of een fotograaf goed werk levert?

Pasgeleden wilden wij een fotoshoot van onze dochters laten maken. Al snel kwamen we erachter dat er enorm veel fotografen zijn die fotoshoots aanbieden, en we zagen door de bomen het bos niet meer.  Er zat dus niks anders op dan eens kritisch rond te kijken op de websites. Dat gaf wat houvast, want maar al te vaak vielen de foto’s op de websites nogal tegen. Vaak waren de foto’s:

  • * technisch wel oké, maar inhoudelijk nogal cliché
  • * technisch niet oké, maar inhoudelijk wel aardig
  • * niet creatief genoeg
  • * ronduit lelijk of ordinair

Ook kwamen we soms hele rare voorwaarden tegen, zoals geen visagie inbegrepen bij de shoot. Dat is natuurlijk te gek voor woorden voor de meeste fotoshoots, want waarom ga je naar een fotograaf? Om er zo goed mogelijk op de foto te komen te staan natuurlijk. De aller vreemdste regel die we tegenkwamen was:

  • als je niet 15 minuten voor aanvang van de fotoshoot verschijnt, vervalt je recht op alle vier uren fotograferen die we voor je uit hadden willen trekken
  •  

Mooie foto’s laten maken?

Er zijn een hoop mensen die zichzelf fotograaf noemen, maar een heel stuk minder goede fotografen. Het is bijna te vergelijken met klusjesmannen en beunhazen. Er zijn vele personen die klusjes in en om het huis willen doen, maar welke zijn echt goed? Zo is het in de fotografie ook oppassen geblazen.

En hoe beviel die shoot?

De fotoshoot bij fotoshoot.nl is ons heel goed bevallen. We hebben gelet op de reputatie van deze studio, en de ervaring van de fotografen, en natuurlijk gekeken naar hun werk. De fotografen werken regelmatig voor tv programma’s, hebben een creatieve opleiding genoten en hebben overal een goede naam. Ze hebben ook prijzen gewonnen en staan overal goed aangeschreven. Maar het mooiste is het eindresultaat.

 

Je kunt bij fotoshoot.nl terecht voor en fotomodellen fotoshoot, vriendinnenshoot, lovershoot, bruiloft, zakelijke foto;’s, portretten, familiefoto’s, en zovoorts.

Fotomodel worden?

Veel meiden laten foto’s maken omdat ze graag fotomodel zouden willen worden. Wees ook dan extra kritisch op de fotostudio die je uitkiest. Ik raad bovengenoemde studio aan, maar als je Amsterdam te ver weg vindt zal je in je omgeving moeten zoeken. Let da goed op de foto’s op de website van de aanbieder. Als het saai is, gewoontjes, of een beetje ordinair… verwacht dan niet dat het voor jou shoot anders uit zal pakken.