blog placeholder

Vind u het ook zo moeilijk om de juiste foundation te kiezen? 

Als verkoopadviseuze in een parfumerie en als schoonheidsspecialiste, krijg ik bijna dagelijks de vraag 

‘Kunt u me helpen met het kiezen van de juiste foundation voor mij? Ik vind het zo moeilijk!’ 

Misschien dat een paar tips u wellicht kunnen helpen…

Vind u het ook zo moeilijk om de juiste foundation te kiezen?

Als verkoopadviseuze in een parfumerie en als schoonheidsspecialiste, krijg ik bijna dagelijks de vraag

‘Kunt u me helpen met het kiezen van de juiste foundation voor mij? Ik vind het zo moeilijk!’

Misschien dat een paar tips u wellicht kunnen helpen…

 

Welke kleur moet ik nemen? Moet ik nu juist donkerder of lichter?

Als allereerste, en heel belangrijk, is dat u altijd eerst een dagcreme gebruikt afgestemd op uw huidtype.

Dit vormt de basis van een prettig aanvoelend foundation produkt. Ook zorgt het ervoor dat de foundation niet direct door uw huid wordt opgenomen, en u voorkomt hiermee dat uw huid erg droog gaat aanvoelen, of u bereikt juist een averecht effect zodat u gedurende de dag er steeds grauwer uit kunt gaan zien.

Een foundation is bedoeld om te egaliseren en niet om te kleuren! Dit is een veelvoorkomend misverstand! Kies altijd de kleur die het dichtste bij uw eigen teint past. Dit voorkomt ook dat de foundation doorverwerkt moet worden in de hals, en tevens houdt het uw boordjes en kraagjes schoon. Om te testen, test altijd op de kaaklijn, of vraag hulp aan een verkoopster, test niet op de hand, want vaak komt de kleur van de hand niet overeen met de kleur van het gezicht. Als de foundation op de kaaklijn een mooi geheel vormt met de kleur van het gezicht en de hals, als u dus geen duidelijk kleurverschil ziet, dan is dit de juiste kleur voor u. Daarna kunt u desgewenst gaan ‘kleuren’ met een poeder, zonnepoeder, blusher etc.

Ik wil wel een foundation, maar geen dikke laag op mijn gezicht!

Dit is helemaal afhankelijk van het type foundation. Een vloeibare foundation is vaak al veel dunner en transparanter dan een compact foundation. (Een vloeibare foundation zit vaak in een tube of pompflacon, een compact foundation zit als ‘steentje’ in een doosje met sponsje erbij) Een compact foundation kun je trouwens ook transparanter maken door het sponsje eerst nat te maken voor gebruik, gebruikt u het sponsje droog, dan geeft dit een dekkender effect. Het is dus vaak een kwestie van goede uitleg en van uitproberen.

Ik wil juist oneffenheden camoufleren!

Als u last heeft van pigmentverkleuringen, wijnvlekken, couperose etc. dan is het heel belangrijk om de foundation te combineren met een camouflageprodukt. Afhankelijk van de oneffenheden kiest u een kleur camouflage die de oneffenheden minder zichtbaar maakt. (Vraag desgewenst om advies aan een verkoopster en probeer uit!) Daarna kiest u voor een dekkender foundation produkt, dwz. een foundation die wat dikker van substantie is, bijv. een compact foundation of ‘stay-in-place’ produkt. (Bijv. de ‘Double Wear’ van Estee Lauder)

Mijn huid wordt zo droog! Ik ga altijd glimmen! Ik voel me opgesloten!

Dit kan te maken hebben met het type foundation dat u gebruikt. Kies altijd een foundation die bij uw huidtype past. Bij een droge huid zal dit een hydraterende foundation moeten zijn, bij een vette huid zal dit juist een matterende foundation moeten zijn. Een matterende foundation zorgt ervoor dat u minder snel gaat ‘glimmen’ omdat hier meer poederdeeltjes aan toegevoegd zijn, die gedurende de dag het overschot aan talg absorberen en de huid mat houdt.

Hoe breng ik foundation aan?

Dit is voor een ieder heel persoonlijk. De een vind het prettig om een foundation met de vingers aan te brengen, de ander kiest voor een sponsje. Wat nog niet zo vaak wordt gedaan is foundation aanbrengen met de kwast. ‘Met de kwast?’ vraagt u zich misschien af, maar dit geeft een heel mooi natuurlijk effect, zonder strepen, zonder vegen. U gaat als volgt te werk, zet een paar stippen foundation op het gezicht, gebruik een grote (schone) poederkwast en zet de kwast heel luchtig aan met ronddraaiende bewegingen. Zo blijft u rondjes draaien en de foundation versmelt zich als het ware met uw huid. Probeer het maar eens, u zult versteld staan! Wilt u aan de slag met een echte foundation kwast (dit is een platte kwast) dat draait u hem niet rond, maar dan maakt u zachte vloeiende bewegingen vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe.

 

Ik hoop dat ik op deze manier een tipje van de sluier heb opgelicht in het vaak toch moeilijke verhaal ‘Foundation’

Ik hoop van harte dat u er veel plezier aan mag beleven!