blog placeholder

Er worden veel fouten gemaakt bij het beoordelen en behandelen van je net gezette tongpiercing, iedereen heeft er wel een andere tip of verhaal over.

Heel verwarrend, ik heb t voor jullie uitgezocht!!

Als je je tongpiercing gaat laten zetten, wordt er eerst heel goed naar je tong gekeken.Er wordt gekeken naar de adertjes aan de onderkant en naar de structuur en lengte van je tong.

Er moet genoeg ruimte zijn, dus je moet je tong ver genoeg uit kunnen steken,, en de adertjes moeten niet te dicht bij het midden zitten.Er wordt ook gekeken naar eventueel oneffenheden of bobbels in de tong.

Een goede piercer kijkt ook even met een lampje door de tong op de plek waar het puntje is gezet.

Als dit allemaal oke is,, dan kan er gepierced worden.Er wordt eerst gespoeld met een antibacterieel mondspoel middel zoals Corsodyl of Hextril.Listerine wordt afgeraden ivm de te heftige werking, er kunnen soms blaren ontstaan op de tong!

Er wordt altijd van onder naar boven gepierced zodat de piercer goed kan zien waar hij of zij mee bezig is.

Het tongriempje mag niet worden geraakt,, hierdoor duurt het veel langer om te genezen en zit de piecing niet echt comfortabel.

Je krijgt altijd een extra lang staafje van Titanium(verplicht) wat je ongeveer 2 weken moet laten zitten, dit om de zwelling op te vangen en de wond op een verantwoordelijke manier te laten genezen.

Er kunnen verschillende complicaties optreden zoals een extreme zwelling,, waardoor het staafje dus te kort is.Dit lijdt soms tot het ingroeien van de piercing wat meestal aan de onderkant(het zachtste gedeelte)gebeurt.

Voorkom dit door iedere dag te kijken aan de onderkant van je tong of dat het balletje nog zichtbaar is, mocht dit niet zo zijn of maakt je tong een holletje waar t balletje invalt, ga dan zsm terug naar je piercer of wissel iig zo snel mogelijk je piercing in voor een langere.Dit is een veelvoorkomend probleem omdat iedere tong verschillend is en ook de plaats van de piercing erg bepalend is voor de dikte van de zwelling evenals de weerstand van de persoon zelf.

De zwelling komt meestal pas de volgende dag opzetten en neemt na een dag of 4-5 weer af.

Na 2 weken mag je er vanuit gaan dat je tong weer zijn oude vorm heeft aangenomen en mag de piercing verwisseld worden voor een korter staafje.Laat dit altijd even door een piercer bekijken, de maat kan nogal eens verschillen namelijk.

Mocht de tong na 2 weken nog gevoelig zijn laat er dan eens naar kijken door een professioneel piercer, er kan verbetering optreden door het veranderen van materiaal vd piercing/spoelmiddel/voeding.

Het is de eerste 4 dagen afgeraden om veel melk te drinken,,melk maakt de bacterieflora van je mond een beetje in de war en je krijgt er ook veel slijm van wat de eerste dagen echt moeilijk weg te slikken is.Je kan de zwelling eventueel reduceren met een fles ijswater.(spablauw in de diepvries)Liever geen ijsjes ivm kleurstoffen en melk.