blog placeholder

UGG laarzen is de algemene benaming in Australië en Nieuw Zeeland voor unisex stijl laarzen gemaakt van dubbelzijdig schapenhuid/vacht met fleece aan de binnenkant en met een gebruinde buitenkant, vaak met een kunststof zool. Ze zijn daar al sinds de jaren zeventig erg populair.

Goedkope UGG laarzen

Hoe werden UGGS een werelwijde trend:

In de late jaren negentig werden ze geïntroduceerd in de Verenigde Staten en ontpopten zich als een ware modetrend. Door het enorme succes in de Verenigde Staten waaide de trend rond 2007 over naar heel veel andere landen. Tegenwoordig zijn UGG laarzen een wereldwijde trend.

Goedkope UGG laarzen

Legaal goedkope UGGS kopen in nederland:
UGG is dus eigenlijk geen merk maar een aanduiding voor en type laars. in Australië en Nieuw Zeeland worden ook uitstekende UGG laarzen gemaakt die onder een andere naam veel goedkoper worden verkocht. Als je dus niet het geld hebt om de originele Uggs te kopen (of je wilt je gewoon niet laten bedotten door een zgn. merk*), dan is een goed alternatief de ‘look a like’. Deze schoenen lijken op Uggs, hebben een goede kwaliteit en daarnaast krijg je ook nog eens garantie bij je aanschaf. Bekende merken als Replay en Ella en Invito bieden zulke look a likes aan voor een redelijke prijs, variërend vanaf €39,95 tot €49,95 en hoger. Ook zijn er verschillende webwinkels waar je terecht kunt voor soortgelijke Uggs-schoenen.

Goedkope UGG laarzen

* Het “UGG” merk is het onderwerp van geschil in verschillende landen. Het merk voor “UGG-Boots ‘is verwijderd uit het handelsmerk register in Australië en alle UGG laarzen mogen in Australië en Nieuw-Zeeland aan de man worden gebracht met behulp van de term UGG. Buiten Australië en Nieuw-Zeeland is “UGG”  (geschreven in hoofdletters) een geregistreerd handelsmerk van Deckers Outdoor Corporation.

Goedkope UGG laarzen

Echte UGGS komen uit china:
Als je echte merk UGG’s koopt wordt je eigenlijk belazerd. De echte Deckers Australia Uggs worden namelijk gemaakt in China. Dat zou je niet verwachten, maar het is echt zo. Eigenlijk zijn dus de echte merk UGG’s nep en de zogenaamde  “fakes” echt, vandaar dat op de “fakes” staat dat ze in Australië of Nieuw-Zeeland gemaakt zijn. Dit is namelijk ook zo en daarom zijn het dus ook echte UGG’s. Op echte UGG’s mag echter niet de naam “UGG” staan omdat die naam buiten Australië en Nieuw-Zeeland een geregistreerd handelsmerk is van Deckers Outdoor Corporation.

Goedkope UGG laarzen

Conclusie:
Zoals ik ook in mijn artikel http://www.xead.nl/merkkleding-echt-beter-of-boeren-bedrog heb geschreven zijn heel veel mensen heel gevoelig voor merken. Ook uit dit UGG artikel blijkt maar weer hoe we door de hele merkencultuur besodemieterd worden. Toen ik aan dit artikel begon wist ik trouwens zelf niet eens dat UGG geen merk is. Zo zie je maar dat artikelen schrijven op Xead.nl niet alleen geld opleverd maar dat je er  ook zelf wijzer van wordt.

Goedkope UGG laarzen