blog placeholder

70% van de Nederlandse vrouwen heeft elke maand een miskoop. Vooral bij het kopen van schoenen en kleding blijken we vaak de mist in te gaan. Lang niet alle miskopen worden geruild. Dit heeft soms met gemakzucht en soms met tijdgebrek te maken. Soms heeft het er ook mee te maken dat we blijven geloven dat we ooit in die strakke broek zullen passen. Al met al zou er veel geld bespaard kunnen worden als we ophouden met miskopen. Lees hier hoe je dat aanpakt.

Voor het shoppen

  • Laat een kleurenanalyse uitvoeren. Bij een kleurenanalyse wordt er naar de kleur van je huid, je haar en je ogen gekeken. Vervolgens krijg je informatie over welke kleuren je mooi staan en welke kleuren je absoluut niet moet dragen. In de winkel heb je er niet altijd zicht op of een kleur goed bij je past.
  • Ken je lichaamstype. Wat zijn je sterke en je zwakke punten. Met andere woorden, waar wil je de nadruk op leggen? Op internet zijn talloze sites te vinden waarop verschillende lichaamstypen worden besproken en welke kleding je dan het beste kunt dragen om je sterke punten naar voren te brengen.

Tijdens het shoppen

  • Het ligt misschien voor de hand maar pas altijd alles wat je wilt kopen. Soms kun je je vergissen in een maat of valt een shirtje groter of kleiner dan verwacht. Heb je geen zin om te passen? Ga dan een keer terug als daar wat meer voor voelt.
  • Het is vooral bij duurdere aankopen handig om iemand mee te nemen die je een eerlijke mening kan geven. Verkoopsters zijn vaak aardig en behulpzaam maar niet altijd te vertrouwen.
  • Je moet je meteen goed voelen in wat je aanhebt. Durf je het pashokje niet echt uit? Niet kopen! Ook niet denken dat je dat vetrolletje er speciaal voor deze jurk wel aftraint. Dat doe je hoogst waarschijnlijk toch niet.
  • Kom niet in verleiding door de uitverkoop of andere lage prijzen. Als je iets niet zal dragen, is het alsnog weggegooid geld.
  • Bedenk of je het kledingstuk ergens mee kunt combineren. Past het bij de rest van je garderobe of moet je een compleet nieuwe garderobe aanschaffen om je ermee te kunnen vertonen (een tweede garderobe is nooit erg natuurlijk, maar kan aardig wat kosten).

Na het shoppen

  • Pas thuis nog even alles voordat je het kaartje eraf haalt. Hoe staat het bij daglicht en voor je eigen spiegel? Valt het tegen? Dan heb je helaas toch een miskoop gedaan. In ieder geval kun je het nog ruilen als je tijd en zin hebt.