blog placeholder

Sporters en fitnessers trainen er op: brede schouders zijn stoer, mannelijk en oh zo sexy! Maar geldt dit ook voor vrouwen? Veel vrouwen vinden hun brede schouders een probleem. Ze zien er voor hun gevoel te stoer en te mannelijk uit. Gelukkig is er met kleding heel veel te doen aan brede schouders. Wil je weten wat? Lees dan vooral de onderstaande tips!

Wanneer heb je brede schouders? 

Ga voor de spiegel staan en trek in gedachten een lijntje van je buitenste schouder punt naar beneden toe. Zijn je schouders breder dan je heupen? Dan heb je brede schouders. Lees dan aandachtig onderstaande tips en kijk wat je in je kledingstijl wilt en kunt aanpassen.

Tips bij brede schouders

1. Ga bij het aankleden of bij aanschaf van nieuwe kleding goed voor de spiegel staan en kijk kritisch naar de verhouding tussen de breedte van je schouders en je heupen. Zijn je schouders breder dan je heupen, probeer hier dan wat aan te doen. Als je je heupen optisch gezien breder maakt dan lijken je schouders smaller! Doe dit bijvoorbeeld met een a-lijn tuniek of shirt. Dit model is van boven smaller en op de heupen wat wijder waardoor je de verhouding schouders-heupen meer in evenwicht brengt.

2. Draag de halslijnen van kleding niet te hoog gesloten (coltrui, ronde hoge hals, boothals) maar juist wat lager. Hierdoor creëer je ruimte in plaats van een opgesloten gevoel waarbij de aandacht naar de schouders gaat. Een vhals doet meer voor je!

3. Maak je bovenlichaam langer! Hiervoor heb je geen eng martelwerktuig nodig, met de juiste patronen, kleuren en accessoires kan je zo een paar centimeter toevoegen en lijken je schouders direct smaller. Draag bijvoorbeeld een lange ketting of een sjaal in de lengte (dus niet dicht om je hals). Een ketting of sjaal breekt als het ware de breedte.
Hoe meer verticale lijnen in de bovenkleding hoe smaller je lijkt.
Draag niet te drukke print of lichte kleuren jasjes maar wat meer gedektere neutrale kleuren en patronen. Als je dan hieronder een topje of shirt draag in een fellere kleur of drukker patroon dan gaat daar de aandacht naar toe waardoor je schouders smaller lijken.

4. Koop in plaats van een spaghetti topje een top met wat bredere schouderbandjes. Met zo’n ielig bandje lijken je schouders helemaal breed.

5. Kies voor colberts en jasjes niet te brede of juist te smalle revers en kragen. Maak je je revers te breed en pompeus dan lijkt je bovenlijf te breed. Draag je daarentegen een hele smalle kraag dan komen je schouders te veel uit.

6. Draag bij voorkeur geen kleding die voor extra breedte zorgt zoals schoudervullingen, epauletten of pofmouwen.

7. Zorg ervoor dat je je onderlichaam niet te smal maakt, dan gaat de aandacht namelijk juist naar de schouders toe! Dus vermijd strakke kokerrokken, strakke broeken, leggings en smalle pijpen.

 

Met de bovenstaande 7 tips kan je ervoor zorgen dat je schouders optisch gezien smaller lijken. Heb je juist smalle schouders? Lees dan gauw het artikel: Help! Ik heb: smalle schouders.