blog placeholder

Het modemerk Gucci wordt geproduceerd en verkocht door het modebedrijf “Huis van Gucci” of zoals het bedrijf statutair heet de “Gucci Group”. Het HUIDIGE modebedrijf de “Gucci Group” is gesticht in Florence in 1921 door Guccio Gucci (1881—1953). Tot 2004 was het modebedrijf de “Gucci Group” een zelfstandig bedrijf. In 2004 is het bedrijf overgenomen door het Franse modeconglomeraat Pinault-Printemps-Redoute (PPR). 

Goedkope Gucci tassen

Guccio Gucci:

Guccio Gucci werd geboren als zoon van een Italiaanse koopman op 26 maart 1881 in Florence, Italië. Na zijn schooltijd ging hij werken in exclusieve hotels in Londen en Parijs. Daar raakte hij onder de indruk van de verfijnde bagage van de rijke hotelgasten. Toen hij na een paar jaar werken in deze luxe hotels weer naar Florence terugkeerde besloot hij om in het familiebedrijfje te gaan werken. Dit bedrijfje fabriceerde al vele jaren op ambachtelijke wijze lederen zadeltassen voor ruiters. Geïnspireerd door alle mooie tassen die hij in de loop der jaren, tijdens zijn werkzame periode in de luxe hotels van Londen en Parijs, had gezien. Besloot hij om ook luxe tassen te gaan produceren. Hij bouwde al snel een goede reputatie op met zijn op ambachtelijk wijze van de fijnste leersoorten vervaardigde luxe tassen. Door het succes van zijn dure luxe lederen tassen kon hij al gauw de beste ambachtslieden inhuren voor het vervaardigen van de luxe lederen tassen. Hij kon zich toen verder ontplooien als modeontwerper en zakenman en richtte Het Huis van Gucci op. Door de invoering van het machinaal stikken kon de productie behoorlijk opgevoerd worden met behoud van de aandacht voor een perecte afwerking. In de daaropvolgende jaren kwamen ook zijn drie zoons Aldo Gucci , Vasco Gucci en Rodolfo Gucci in het bedrijf werken en openden ze naast nog een aantal winkels in Florence hun eerste winkels in Milaan en Rome. Guccio Gucci bracht zijn laatste jaren van zijn leven door  in de buurt van Rusper, West Sussex, Engeland waar hij in 1953 is gestorven.

Goedkope Gucci tassen

Goedkope Gucci handtassen:

Geruchten circuleren in Italië dat Gucci drastisch heeft gesneden in de productie-orders om zich op te maken voor de afnemende vraag naar Italiaanse luxe merk lederwaren. Uit recente rapporten blijkt een verslechterende klimaat voor luxe merk goederen in het algemeen en in het bijzonder voor merken zoals Gucci die ervoor hebben gekozen om al die jaren expliciet een “toegankelijke luxe” strategie volgen. Volgens bronnen is het leeuwendeel van de productie van Gucci’s geconcentreerd in de handen van een groep van nauw verbonden partners die goed zijn voor ongeveer 75% van de totale productie. Naast deze vaste partners heeft Gucci meer dan 80 andere losse lederwaren leveranciers voor een flexibile productie-capaciteit om in te kunnen spelen op afnemende en toenemende vraag. Bij één van deze losse lederwaren leveranciers is de productie al sinds 2009 stopgezet.

Goedkope Gucci tassen

Gucci productie naar China:

De huidige directie van Gucci, onder leiding van de nieuwe CEO Patrizio di Marco, heeft verregaande plannen om in de nabije toekomst de productie van de luxe Gucci tassen en Gucci handtassen te verplaatsen naar China. De directie is net terug van een oriënterende reis door China waarbij ze een aantal grote Chinese lederwaren fabrieken hebben bezocht. Als waarschijnlijke pruductiepartners van Gucci worden Guangzhou Cardel Fashion Handbags Co., Ltd, ACCVV.CO.,LTD. en BEFAIR LIGHT INDUSTRIAL CO.,LIMITED genoemd. Al deze bedrijven zijn gevestigd in Guangzhou City, de bekendste lederwarenproductie stad van China.

Goedkope Gucci tassen

Conclusie:
De verwachting is dat als de productie van de luxe Gucci tassen en Gucci handtassen verplaatst wordt naar China, de prijzen voor luxe Gucci tassen en Gucci handtassen met zo’n 50% zullen gaan dalen. Dit is goed nieuws voor alle Gucci fans die zich nu geen luxe Gucci tas of Gucci handtas kan veroorloven. Je kunt nu sparen voor de goedkope luxe Gucci tassen en Gucci handtassen die over een paar jaar uit China zullen komen.