blog placeholder

De Amerikaanse term sneakers is een synoniem voor sportschoenen. Toch zijn niet alle sportschoenen sneakers. Met de term sneakers wordt namelijk meer in het bijzonder verwezen naar sportschoenen van buigzaam materiaal. De typische buigzaamheid van de sneaker wordt bereikt doordat ze gemaakt worden met een zool van rubber en het bovenste deel van leer of doek. Sneakers werden oorspronkelijk speciaal ontworpen voor sportief gebruik, maar worden vandaag de dag door heel veel mensen ook buiten het sporten om gedragen en worden zelfs meer gedragen als voor casual gebruik ontworpen schoenen. Sneakers zijn dus bijzonder populair. Vooal kinderen kiezen ervoor om sneakers te dragen naar school omwille van hun comfort en veelzijdigheid. Het woord Sneaker kan ook verwijzen naar een sportschoen zoals basketbal schoenen, tennisschoenen of cross trainers. Deze schoenen zijn sport specifieke schoenen gedragen bij de diverse sporten. De Brits-Engels equivalent van de term “sneaker” in zijn moderne betekenis is “trainer”, maar de Brits-Engels equivalent voor de traditionele “sneaker” komt dichter bij de Britse term “Plimsoll”. In het Zuid-Afrikaans Engels gebruikt men voor de term “sneaker” de term “tekkies”.

Goedkope merkschoenen, de goedkoopste merkschoenen

De beste sneakers:

Volgens de laatste opiniepeilingen onder bezitters van sneakers zijn de volgende merken verreweg het beste. Namelijk Vans, Converse, Le Coq Sportif, Asics, Nike, Adidas, Skechers, Puma, Cruyff en Quick. Als deze merken zijn echter bekende merken. Deze bekende merken mogen dan wel de beste sneakers zijn van dit moment maar het zijn zeker niet de goedkoopste.

Goedkope merkschoenen, de goedkoopste merkschoenen

De goedkoopste sneakers:
Het zoeken naar goede goedkope merksneakers is niet zo’n probleem. De meeste merksneakers zijn namelijk van prima kwaliteit en ze worden bij alle bekende webwinkels die sportschoenen verkopen aangeboden zodat het vergelijken van de prijs een peuleschil is. De goedkoopste goede sneakers is echter een veel moeilijkere opgave. Hoe weet je tenslotte of een spotgoedkope sneaker toch van een goed kwaliteit is. Toch is er natuurlijk een manier om die goede goedkope sneakers te vinden.

Goedkope merkschoenen, de goedkoopste merkschoenen

Goede goedkope sneakers vinden:
Toch is er een manier om op internet de goedkoopste sneakers te vinden die ondanks hun lage prijs toch een goede kwaliteit hebben. Uit ervaring weet ik dat sommige grote winkelbedrijven merkloze producten aanbieden die net zo goed van kwaliteit zijn als vergelijkbare dure merkproducten bij hun collega’s. Voorbeelden van dit soort bedrijven zijn Aldi, Lidl, Dekamarkt en Scapino. Dit soort bedrijven kunnen namelijk dusdanig grootschalig inkopen dat ze hele lage prijzen kunnen bedingen zonder en toch een goede kwaliteit kunnen eisen. Hierdoor is de normale standaardprijs voor een paar kwalitatief goede sneakers bij Dekamarkt € 4,99, bij Scapino € 9,99, bij de Aldi € 10,99 en bij de Lidl € 17,-.

Goedkope merkschoenen, de goedkoopste merkschoenen

Conclusie:
Goede sneakers hoeven niet duur te zijn. Als je dat niet gelooft bedenk dan dat een bedrijf als Nike zo’n 350 miljoen uitgeeft aan reclame en daarnaast nog grote bedragen aan het ontwerpen van steeds weer nieuwe modellen. Hierdoor worden de Nike sneakers zo duur. De kale productiekosten van een Nike sneaker zijn namelijk gelijk aan die van de Aldi, Lidl, Dekamarkt of Scapino. Ook het loopcomfort van de goedkoopste sneakers is uitstekend. Uit onderzoek is namelijk allang gebleken dat het, en dan met nadruk ook voor kleine kinderen die nog volop in d e groei zijn, het niet uitmaakt op wat voor sneakers je loopt, als ze maar niet te klein zijn.

Goedkope merkschoenen, de goedkoopste merkschoenen