blog placeholder

De zogenaamde “make over” programma’s schieten als paddenstoelen uit de grond en verwerven  zich in een steeds groter wordende populariteit. De programma’s variëren van tamelijk eenvoudige formats waarbij alleen de kleding, het haar en de make-up worden aangepakt, met meestal al verbluffende resultaten, tot de zogenaamde “Extreme make over” programma’s (ook wel Metamorfoseprogramma’s genoemd) waarin gewone vrouwen niet alleen qua kleding en cosmetisch onder handen genomen worden genomen maar ook chirurgisch ingrijpend onder handen worden  genomen.

Goedkope make over, de goedkoopste make over

Nederlandse make over programma’s:

Er zijn een aantal Nederlandse make over programma’s die allemaal een iets andere benadering hebben. In “Hotter than your daughter” worden een moeder die zich veel te jeugdig kleed en haar dochter compleet gerestyled. In het programma Magic Make-over worden de kandidaten zo gerestyled dat ze op hun favoriete celebrity gaan lijken. In het programma “Style by the jury” wordt de kandidaat in haar alledaagse uiterlijk aan een jury gepresenteerd. Deze jury geeft vervolgens hun eerst indruk. Daarna wordt de deelneemster in een week tijd getransformeerd van een ruwe diamant tot stralend middelpunt. Ook worden er nog een aantal buitenlandse* make over programma’s uitgezonden.

Goedkope make over, de goedkoopste make over

Strak jurkje make over:

Ik heb zelf een nieuw format bedacht voor een Nederlands make over programma. In dit format worden mooie jonge vrouwen die in sjofele jurkjes lopen in mooie strakke jurkjes gestoken. Dit  format heeft als grootste voordeel dat het een hele goedkope make over is en dat de resultaten evengoed verbluffend mooi zijn. Ik ben alleen nog op zoek naar een goede naam voor mijn format. “Strak jurkje make over”klinkt namelijk niet zo goed. Ik denk bijvoorbeeld meer aan “Thight dress make over” , dit is ook meer geschikt voor de internationale markt.

Goedkope make over, de goedkoopste make over

*internationale make over programma’s:

De bekendste internationale make over programma’s zijn het Canadese All for One, het Amerikaanse  Ambush Makeover, het Australische Aussie Queer Eye for the Straight Guy, het Amerikaanse Bridalplasty, het Amerikaanse Extreme Makeover, het Amerikaanse Extreme Makeover: Home Edition (geproduceerd door Endemol USA), het Fillipijnse Extreme Makeover: Home Edition Philippines (geproduceerd door Endemol), het Britse Extreme Male Beauty, het Deense Gay Army, het Indische Get Gorgeous, het Canadese Groomed, het Amerikaanse How Do I Look?, het Amerikaanse Queer Eye, het Amerikaanse Real Simple Real Life, het Amerikaanse Remodeled,  het Amerikaanse RuPaul’s Drag U, het Britse Snog Marry Avoid?, het Canadese Style By Jury, het Amerikaanse The Swan, het Amerikaanse Tim Gunn’s Guide to Style, het Britse Trinny & Susannah Undress…, het Zweeds/Britse Trinny & Susannah: Stylar om Sverige, het Amerikaanse What Not to Wear en het Britse What Not to Wear (UK TV series)

Goedkope make over, de goedkoopste make over