blog placeholder

Ondanks wat de reclamemakers ons op de televisie, in de bladen en op het internet voorspiegelen worden de vrouwen in onze samenleving niet steeds slanker maar juist steeds dikker. Dit blijkt onder andere uit recentelijke metingen onder 2500 jongeren, uitgevoerd door marketingresearchbureau Select Research, met behulp van een driedimensionale scanner. Uit deze metingen met de driedimensionale scanner is gebleken dat de gemiddelde taille van een meisje van 11 jaar tegenwoordig 66 centimeter is. Bij een soortgelijk, toen nog handmatig gedaan met behulp van een meetlint, onderzoek uitgevoerd in 1978 was dit, bij meisjes van dezelfde leeftijd, nog 58 centimeter. Dit is dus in een periode van 24 jaar een toename van de gemiddelde taille omtrek met 12%. Dat komt overeen met een jaarlijkse toename van de gemiddelde taille omtrek meisjes van 11jaar van 0,5 %.

Goedkope grote maten mode

Grote vrouwen maten:

Wat verstaan we nu precies onder een grote vrouw. Momenteel is de gemiddelde lengte van een mannequin 182 centimeter. De gemiddelde borst-taille-heup maten van een mannequin zijn momenteel 86-58-86 cm. De gemiddelde lengte van een ‘gewone’ vrouw daarentegen is momenteel 167 centimeter en de gemiddelde borst-taille-heup maten van een ‘gewone’ vrouw zijn momenteel 94-74-102 centimeter. Ondanks dat de mannequin met haar 182 centimeter veel groter is dan de gemiddelde vrouw van 167 centimeter draagt zij een veel kleinere maat kleding. Met de term grote vrouwen maten wordt dus feitelijk dikke vrouwen maten bedoeld.

Goedkope grote maten mode

Dikke vrouwen maten:
De term dikke vrouwen maten zul je echter nergens tegenkomen in reclame uitingen op de televisie, in de bladen en op het internet. De meeste vrouwen vinden het namelijk vreselijk om dik genoemd te worden. Dik zijn of worden is namelijk één van de grootste obsessies van meisjes en vrouwen in onze tijd. Helaas voelen ze zich bijna allemaal dik zolang in reclame uitingen op de televisie, in de bladen en op het internet de langbenige superslanke tienermodellen de norm zijn.

Goedkope grote maten mode

Een maatje meer:
Om de term dikke vrouwen maten te vermijden zijn er door de diverse reclame makers de mooiste alternatieve benamingen bedacht. De meest gebruikte reclame term voor kleding voor dikke vrouwen is dameskleding voor het maatje meer of damesmode voor het maatje meer. Wat ook vaak gebruikt wordt is de term damesmode in grote maten of dameskleding in grote maten. Ook de term damesmode voor de volle vrouw of dameskleding voor de volle vrouw wordt wel gebruikt.

Goedkope grote maten mode

Dikke vrouwen wordt de nieuwe trend:

Gezien de waargenomen taillegroei tendens van een half procent per jaar is het echter logisch dat de komende jaren dikke vrouwen steeds meer hun intrede zullen maken in het reclame beeld. Het eerste toonaangevende modeblad wat nu al op deze tendens inhaakt is de Britse Vogue. De hoofdredacteur van de Britse Vogue heeft zelfs toegegeven zo’n aversie van extreem dunne modellen te hebben dat hij ze met behulp van Photoshop dikker heeft laten maken. (Leuk beroep Photoshopper, meisjes dik maken). Ook sterren als Lily Allen, Jennifer Lopez en Beyonce zorgen ervoor dat iets dikkere vrouwen al meer geaccepteerd worden. Er is zelfs al een naam voor deze nieuwe modetrend namelijk de Fat’shonista’s. De bekendste Fat’shonista van dit moment is de voluptueuze zangeres Beth Ditto die met haar gedurfde kledingsmaak sinds enige tijd hoge ogen gooit in de modewereld.

Goedkope grote maten mode