blog placeholder

Afvallen blijft voor velen van ons een blijvend punt op de agenda. Toch blijft het vaak lastig om echt je doelen te bereiken. Hier zijn een paar tips die het afvallen misschien wat makkelijker zullen maken.


  • Het juiste aantal kcal eten.
    Het is waar dat de gemiddelde vrouw 2000 kcal per dag mag. Dit is echter een gemiddelde, iemand die korter is dan de gemiddelde lengte zou minder binnen moeten krijgen en iemand die langer is weer meer. Een tip om jouw ideale aantal kcal te bereken is je streefgewicht te nemen. Bijvoorbeeld 60 kilogram. Dit om te rekenen naar ponden(60 kg=132 lb) en per pond 10 kcal per dag te eten. Dus 1320 kcal op een dag. Dit doe je tot je dit gewicht bereikt hebt. Om op gewicht te blijven kan je waarschijnlijk nog iets meer eten.
  • Gezonde vervangers kiezen Dit kan behoorlijk veel schelen in het aantal kilocaloriëen die je op een dag binnen krijgt. Een paar voorbeelden van gezondere varianten van een product:

-Melk chocola–>pure chocola

-In plaats van de tussendoortjes(voorverpakte koekjes) een appel of banaan.

-In plaats van rood vlees kip

-Vervang chips door popcorn, zo stil je wel die bekende behoefte aan zout maar krijg je veel minder vet binnen.

-Een waterijsje in plaats van roomijs.

Veel spreekt voor zich, maar als je er bewust mee bezig bent zal het echt schelen!

 

  • Sport, maar niet om gewicht te verliezen. Sporten is ontzettend goed voor je lichaam. Maar om echt vet te verbranden is het niet de handigste manier. Reken maar eens uit hoe lang je moet rennen om 1 koekje te verbranden…. Toch is dit zeker geen reden om het sporten te minderen want je hebt het wel nodig om gezond te blijven, verwacht alleen niet dat je door veel sport meer kan eten.
  • Kauw goed. Als kind kreeg je het waarschijnlijk al te horen: ‘Goed kauwen!’. Maar je ouders hadden gelijk en niet alleen omdat je je anders kan verslikken. Als je kleine hapjes neemt en deze goed kauwt eet je veel bewuster. Hierdoor zal je merken dat je lichaam op een gegeven moment vol zit en heb je minder behoefte om verder te eten.
  • Eet niet meer na 8 uur. En niet ‘omdat je lichaam zo veel langzamer verteert `s nachts’. Dit valt namelijk wel mee. Het is alleen wel zo dat wij mensen in de avond geneigd zijn onszelf veel meer te ontzien. Hierdoor zal je in de avond veel snellen meer eten dan je eigenlijk wilt. Als je eenmaal gewend bent niets meer te eten na 8en heb je hier veel minder last van.
  • Verzorg je lichaam. Een rare maar toch werkende truc. Wees niet bang om je lichaam genoeg aandacht te geven en hou ervan. Draag kleding die je goed staat. Scheer je benen, lak je teennagels. Op deze manier zal je positiever in het leven staan en heb je minder behoefte om te snaaien.
  • Neem het niet te serieus. Maatje 36 is leuk maar er zijn veel belangrijkere dingen in het leven. Zodra je het gevoel hebt dat afvallen je leven gaat innemen schroom dan niet om eens naar een psycholoog te gaan.