blog placeholder

Je hebt de hele dag hard gewerkt of je komt laat terug van een feest en bent moe. Het laatste waar je zin in hebt, is je make-up afhalen. Is het echt nodig om elke dag je gezicht te reinigen of kan een dage overlsaan geen kwaad ? 

Nee, je zult niet wakker worden met een huid vol rimpels waarnaast je oma er nog jonger uitziet. Het beste is wel dat je je gezicht elke dag reinigt, het liefst elke avond en elke ochtend. Als je ‘s avonds alle make-up laat zitten, krijgt je huid niet de kans om zich te herstellen van alles wat het overdag te verduren krijgt. De huid herstelt zich namelijk altijd in de avond en wanneer je je gezicht niet reinigt belemmer je het proces.

Maar wat als je geen make up gebruikt ?

Het is belangrijk dat je je gezicht ook reinigt wanneer je geen make up gebruikt. Overdag verzamelt je huid allemaal onzuiverheden die je ’s avonds moet verwijderen.

Nog een stimulans om elke avond braaf met de reinigingscrème in de weer te gaan: nachtcrèmes hebben alleen effect wanneer ze op een schone huid worden aangebracht. De beste manier om voor het slapen gaan je gezicht te reinigen, is door een wattenschijfje vochtig te maken en er wat reinigingsmelk op te doen. Gebruik dit in een ronddraaiende beweging, dan wordt je huid goed schoon en tegelijk licht gemasseerd. Begin bij je hals en gebruik een nieuwe voor je gezicht. Maak altijd van beneden naar boven schoon, dus eerst de kin, dan je wangen en als laatst het voorhoofd. Gebruik, als je een vette huid hebt, meerdere watjes en stop pas als er geen viezigheid meer op het gebruikte watje zit. Spoel nu alles af met lauw water en vergeet je hals niet. Tenzij je een gevoelige huid hebt, ben je nu nog niet klaar. Om de huid licht te desinfecteren en de poriën te sluiten, herhaal je het proces maar dan met een reinigingslotion. Omdat lotions een kleine hoeveelheid alcohol bevatten, kan je dit beter niet gebruiken op een gevoelige huid. Oogmake-up maak je schoon met een speciaal reinigingsproduct voor de ogen. Breng het aan op een watje, druk dit zachtjes op je ooglid en laat het eventjes inwerken. Haal dan de make-up van boven naar beneden weg. Nu is het tijd om de nachtcrème aan te brengen en daarna kan je lekker in je bedje kruipen. Wat zal jij heerlijk slapen met het vooruitzicht van een stralende huid in de ochtend! Dan moet je nog wel even het hele proces herhalen, want ’s nachts scheidt je huid allerlei afvalstoffen uit.