blog placeholder

Hoe schoon bent u? Of te wel, hoe schoon is uw gezicht en uw huid? Bent u iemand van de snelle plens koud water in het gezicht of van de uitgebreide scrub- en reinigingsbehandeling? Realiseert u zich dat een schone huid beter in staat is cremes op te nemen en zichzelf te herstellen? Bent u zuinig op uw huid?

Een koude plens water over uw gezicht is wel verfrissend, maar echt schoon wordt uw gezicht hiermee niet. Gedurende de dag verzamelt zich op de huid allerlei vuil, zoals uitlaatgassen, stof en andere luchtvervuiling. Zeker als u in de stad woont, zult u dit merken. Haal maar eens een vochtig watje over uw huid en u zult verbaasd staan hoe vuil dit is.
Ook als u geen make-up gebruikt, is het dus zaak om uw huid goed te reinigen, vooral ’s avonds, voordat u gaat slapen. ’s Nachts worden namelijk de huidcellen vernieuwd en elk laagje make-up, vuil, talg of wat dan ook belemmert dit proces en kan de talgklieren verstoppen met een doffe huid of puistjes en andere onzuiverheden als gevolg. Bovendien heeft een nachtcreme op een ‘vuile’ huid geen nut, omdat de werkzame stoffen niet goed kunnen worden opgenomen en de creme dus niet zijn werk kan doen.
Dit geldt dus ook voor de ochtend en het aanbrengen van de dagcreme, hoewel de huid gedurende de nacht veel minder vuil wordt en een wat lichter produkt voor de ochtend vaak al voldoende is.

Welke produkt bestaat er?
Er zijn verschillende reinigingsprodukten, zoals creme, milk, mousse en gel. De ‘ouderwetse’ zeep wordt afgeraden, omdat deze namelijk de zuurgraad van de huid aantast en de huid uitdroogt. Waar u het beste voor kunt kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw huidtype. Als u van het frisse gevoel van water houdt, kies dan voor een produkt dat u moet afpoelen, zoals een mousse of een gel. Reinigingsmilk en -creme worden meestal verwijderd met een wattenschijfje.
Over het algemeen gesproken zijn produkten die met water moeten worden afgespoeld minder geschikt voor een droge huid, omdat ook water de huid kan uitdrogen. Als u dus een droge huid heeft, kunt u beter kiezen voor een zachte creme of milk. Deze laten bovendien ook meestal een vochtinbrengend laagje achter op de huid, wat prettig aanvoelt.
Een tonic of lotion gebruikt u niet als reinigingsprodukt op zich, maar als produkt voor na het reiningen. Het geeft een lekker fris en schoon gevoel en verwijdert eventueel achtergebleven restjes creme of milk. Let er wel op dat de lotion geen alcohol bevat, want dat droogt de huid uit.