blog placeholder

Je kent het wel, je komt thuis van school of van je werk. Er ligt een stapel was die je nog moet vouwen, je moet nog bergen huiswerk maken en je moet ook ’s avonds nog de deur uit. Hier is een manier om er weer lekker fris en fruitig tegenaan te kunnen gaan!

Af en toe heb je even een oppepper nodig. Een gezichtsbehandeling kan hier heel goed voor werken, maar is als je het in een schoonheidssalon vaak extreem duur & het kost veel tijd. Op deze manier kun je gewoon lekker thuis een behandelingetje doen, wat zeer effectief, goedkoop en niet erg tijdrovend is. Je hebt hooguit een kwartiertje nodig & dan kun je weer heerlijk ontspannen.

Wat heb je nodig?
– een kom met warm water
– een kom met kokend water
– een foundationkwast (om het masker aan te brengen, kan eventueel ook met je handen)
– een gezichtsborsteltje
– 2 sponzen (bv. van de HEMA)
– een pincet
– een haarband
– een handdoek
– een milde facewash
– een gezichtsscrub
– een gezichtsmasker
– een neusstrip (als je last hebt van poriën op je neus, anders hoeft dit natuurlijk niet)
– een gezichtscrème
– een lipbalsem

Wat ga je doen?
Als eerste doe je je haar naar achter & doe je er een haarband in. Op deze manier valt je haar niet in je gezicht terwijl je een gezichtsmasker doet of terwijl je het wast.

Nu ga je je gezicht reinigen. Dit doe je met het gezichtsborsteltje en de facewash. Maak je gezicht vochtig, doe wat facewash op het borsteltje en ga voorzichtig met ronddraaiende bewegingen over je gezicht heen. Als je heel je gezicht gehad hebt maak je de sponzen nat en haal je de facewash van je gezicht. Spoel de sponzen hierna goed uit!

Maak je gezicht weer vochtig, want het is tijd om te scrubben. Scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen zachtjes verwijderd worden waardoor je gezicht een mooie ‘glow’ krijgt. Doe een beetje scrub op je vingers en verdeel dit over je gezicht. Masseer het zachtjes in & haal het weer weg met de natte sponzen.

 Vervolgens pak je een grote kom met kokend water. Doe er eventueel een theezakje in met een ontspannende thee (bv. kamille thee). Ga met je gezicht boven de kom hangen en maak een soort afgesloten koepel door de handdoek over je hoofd heen te leggen. Doe dit 5 minuten lang. Door de stoom van het kokende water gaan je poriën open staan, waardoor ze beter te reinigen zijn.

Nu heb je even de tijd om wat kleine dingetjes te doen, bv de neusstrip & je wenkbrauwen epileren. Ook kun je nu eventueel wat puistjes uitknijpen.

Als je de neusstrip eraf hebt gehaald is het tijd om het gezichtsmasker aan te brengen. Dit kun je doen met een foundation kwast of met je handen. Breng het masker op je hele gezicht en in je nek aan, maar vermijd de huid rondom de ogen en de mond. Laat het gezichtsmasker ongeveer een kwartiertje intrekken en haal het er vervolgens af met de sponzen.

Nu is het tijd om de huid weer te hydrateren. Smeer een lekkere voedende gezichtscrème op. Ook kun je je lippen voeden door lipbalsem op je lippen aan te brengen, en je gezichtsbehandeling is klaar!

Dit is een vrij heftige behandeling voor je huid, dus je moet het echt maximaal 1x in de week doen. Het is een behandeling die vooral heel goed werkt bij een onzuivere huid & er ook voor zorgt dat je make-up stukken beter blijft zitten.
Ontspan ze!
Liefs,