blog placeholder

Maskers zijn te kust en te keur te koop. Voor allerlei huidtypen en kwalen, maar dat is natuurlijk niet zo leuk alszelf een masker te maken met huis-,tuin-, en keuken ingrediënten. Goedkoper en de ingrediënten heb je vaak al in huis of zijn voor een habbekrats te koop bij de Reformzaak, supermakt of drogist. Diverse maskers om thuis te maken.

Kruidenmasker

Geschikt voor de huid met acne.

Knip van te voren van hydrophielgaas twee maskers, waarin je gaten voor je mond en ogen uitspaart.Neem vervolgens twee eetlepels gedroogde korenbloemen, twee eetlepels kamille en een eetlepel pepermuntblaadjes, te verkrijgen bij Reform zaak. Laat dit ongeveer 15 minuten met een beetje water koken tot je een dikke brij hebt.Leg de substantie tussen de hydrophielegazen en daarna, let opdat het afgekoeld is, op je gezicht. Laat het masker 35 minuten inwerken. Spoel daarna je gezicht met lauw warm water af, dep dan je gezicht droog en breng creme aan.

Bananenmasker

Geschikt voor de gevoelige huid.

Prak een banaan tot moes, maak de moes lekker luchtig tot deze een beetje schuimt. Het moes op je gezicht en hals aanbrengen, 5 minuten laten inwerken.Spoel daarna je gezicht met lauw warm water af, dep dan je gezicht droog en breng creme aan.EiwitmaskerGeschikt voor de normale en de vette huid.Neem een ei en scheidt het eiwit en de dooier. Neem dan de helft van het eiwit en klop dit met wat water los.Als je een vette huid hebt kun je inplaats van water, citroensap nemen, je huid kan dan wel wat strakker aan gaan voelen.Breng het masker op en laat het 20 minuten inwerken.Spoel daarna je gezicht met lauw warm water af, dep dan je gezicht droog en breng creme aan.

Komkommermasker

Geschikt voor de droge en gevoelige huid, maar ook als je te lang in de zon hebt gezeten.

Knip van te voren van hydrophielgaas twee maskers, waarin je gaten voor je mond en ogen uitspaart.Schil de komkommer en rasp hem fijn. Laat het vocht eruit lekken. Neem een beetje hydraterende creme en meng het met de komkommermoes. Leg de substantie tussen de de hydrophielegazen en leg het op je gezicht.Laat het 20 minuten inwerken. Spoel daarna je gezicht met lauw warm water af, dep dan je gezicht droog en breng creme aan.

Zuurkoolmakser

Geschikt voor de vette huid met puistjes of meeeters.

Niet gebruiken als de puistjes open zijn!Neem een pak rauwe zuurkool, spoel deze af en verdeel het over je gezicht en hals.20 minuten in laten werken. Spoel daarna je gezicht met lauw warm water af, dep dan je gezicht droog en breng creme aan.

Maria Callas-masker

Geschikt voor de gevoelige vette huid

Neem 20 gram amandelen en maal deze fijn. Meng er 100 gram honing en een eetlepel citroensap door.Breng dit mengsel op je gezicht en hals aan. Na 20 minuten kun je he masker verwijderen door met een prop watten gedoopt in lauwarme melk , je gezicht te deppen.Spoel daarna je gezicht met lauw warm water af, dep dan je gezicht droog en breng creme aan.

Veel plezier met het maken van je eigen masker, waarvan je precies weet wat voor ingrediënten er in zitten. Reacties op dit artikel