blog placeholder

De French manicure bestaat al sinds de 18e eeuw, en was erg populair in de jaren ’20 en ’30. Door het witte randje zien je nagels er gezond en verzorgd uit. Wil jij ook zulke nagels maar heb je geen geld, tijd of zin om je nagels te laten verzorgen door een professional? Geen probleem! Thuis kun je ook je nagels voorzien van een French manicure. Veel heb je er niet voor nodig, maar het is wel een precies werkje.

De benodigdheden:

  • Wattenschijfjes
  • Nagellak remover
  • Nagelvijl
  • Basislak (basecoat)
  • Gekleurde nagellak, perzikkleurig of lichtroze
  • Witte nagellak, het liefst met een dun kwastje
  • Topcoat

 

De werkwijze

Stap 1

Om de nagellak mooi aan te kunnen brengen is het belangrijk dat je je nagels goed schoonmaakt, zodat er geen restjes van oude nagellak meer op zitten. Breng daarvoor wat nagellak remover aan op een wattenschijfje en wrijf over je nagels.

 

Stap 2

Het is ook belangrijk om je nagels te vijlen voordat je de nagellak aanbrengt. Je kunt zo de vorm van je nagels bepalen, ovaal of recht, en eventuele haakjes weghalen. Vijl altijd in één richting, anders kunnen je nagels beschadigd raken. Was hierna je handen, zodat er geen stof meer op zit.

 

Stap 3

Nu kun je beginnen met het lakken. Breng eerst een transparante basislak aan op al je nagels. Zo voorkom je dat je nagels verkleuren door de gekleurde nagellak.

Stap 4

Als de basislak helemaal droog is kun je een gekleurde lak aanbrengen. Als je de natuurlijke kleur van je nagels mooier vindt kun je deze stap gewoon overslaan.

 

Stap 5

Het is tijd om het witte lijntje aan te brengen op de nageltip als de vorige laag weer helemaal droog is. Het is het makkelijkste om met een dun kwastje het lijntje te zetten, maar het kan ook met een gewoon kwastje. Let er op dat je niet teveel nagellak aan je kwastje hebt, anders is het heel erg lastig aan te brengen. Begin aan de buitenkant van je nagel en draai dan je vinger langzaam, zodat je een strakke lijn trekt. Je kunt ook het kwastje bewegen in plaats van je vinger, maar dat is lastiger. Als je de lijn nog wilt corrigeren moet je hem eerst helemaal laten drogen. Daarna kun je er nog een keer over heen gaan met de witte lak.

 

Stap 6

Laat wederom de lak goed drogen. Breng nu als finishing touch de topcoat aan. Dit zorgt er voor dat je langer plezier hebt van je manicure en eventuele oneffenheden worden verdoezeld.

 

Als je creatief bent, kun je natuurlijk ook andere kleuren kiezen voor een speels effect. Veel plezier!