blog placeholder

De dagelijkse verzorging en makeup van uw gezicht hoeven niet veel tijd te kosen. Met 7 eenvoudige stappen op weg naar een gezonde huid en een verzord uiterlijk!

Stap 1. Reinigen

 

Maak ’s ochtends uw gezicht nat met lauwwarm water. Door de lauwe temperatuur van het water gaan de poriën in je huid open en kan het reinigingsproduct goed zijn werk doen. Kies een reinigingsproduct dat geschikt is voor uw type huid. Op de meeste producten staat goed aangegeven wat voor soort product het is en voor welk type huid het product geschikt is. De meeste producten die reinigen als een melk, zijn geschikt voor de gevoelige of droge huid, en schuimende gels zijn vaak bedoeld voor de vettere huid. Breng het reinigingsproduct op de beschreven manier aan op uw vochtige huid, en spoel het na even intrekken af met lauwwarm water. Spoel na met koud water. De koude temperatuur zorgt dat uw poriën weer dicht gaan. Ook wordt de doorbloedig van je huid gestimuleerd, waardoor uw een gezonde frisse kleur krijgt. Als u het fijn vind, kunt u na het reinigen nog een soort minireiniging doen, in de vorm van een gezichtstonic. Deze brengt u met een watje aan op uw gezicht. De tonic verwijdert laatste restjes reinigingsproduct en zorgt dat uw poriën minder zichtbaar zijn. Een gezichttonic bevat meestal een hoog percentage alcohol en is daarom niet zo geschikt voor de drogere huid.

 

 

Stap 2. Verzorgen.

 

Het is heel belangrijk dat u uw huid goed verzorgd voordat u er make-up op aanbrengt. Make-up droogt uw huid vaak iets uit, dus een goede hydratatie is heel belangrijk! Ook zitten in veel crèmes stoffen die huidveroudering tegen gaan, en vaak wordt er ook gebruikt gemaakt van bescherming tegen schadelijk UV-licht. Kies een verzorgingsproduct dat bij uw type huis past. Voor wat oudere vrouwen zijn er veel verschillende producten op de markt, die werken tegen huidveroudering op verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan een crème voor de huid rond de ogen en een andere crème voor de rest van het gezicht. Jongere vrouwen hebben vaak genoeg aan één crème die vooral de nadruk legt op hydratatie van de huid.Breng het verzorgingsproduct aan met de vingers en maak ronddraaiende en licht kloppende bewegingen terwijl u het product verspreid over het gehele gezicht. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid en daarmee de opname van de crème.

Stap 3. Een egale basis.

 

Het is belangrijk dat u zorgt dat uw gezicht er mooi egaal uitziet, voordat u de nadruk gaat leggen op kernpunten, zoals bijvoorbeeld de ogen of de mond. Investeer in een goede foundation. Ook bij het kiezen van een foundation moet u er op letten dat het product past bij uw type huid. Een vloeibare foundation is vooral geschikt voor de drogere huid, en een poeder foundation is meer geschikt voor de vettere huid. Bij het kiezen van de meest geschikte kleur voor uw huid kunt u zich het beste laten adviseren door een verkoopster. Breng het product met de vingertoppen of met een sponsje aan op het gezicht. Werk van binnen naar buiten. Zorg dat de overgang van de kaaklijn naar de hals geen vlekken bevat en dat het resultaat natuurlijk is. De aandacht van andere mensen moet niet naar de foundation gaan, maar naar de kernpunten (ogen, mond) in uw gezicht. Als u zich binnen opmaakt, loop als u klaar bent dan even naar het raam of naar buiten, en bekijk het resultaat met een spiegeltje. Soms is bij lamplicht namelijk niet goed te zien of het resultaat natuurlijk is of niet. Fixeer uw foundation met een losse poeder, dat u aanbrengt met een grote zachte kwast. U haalt de kwast door het poeder, tikt de kwast af, en laat hem vlug en zonder druk over uw gezicht gaan.

Stap 4. Kernpunten benadrukken.

 

U hebt uw gezicht geëgaliseerd met behulp van de foundation en het poeder, en nu is het tijd om de kernpunten in uw gezicht te benadrukken. U kunt het best een keus maken uit het benadrukken van de ogen, of van de mond, maar niet allebei. Als u kiest voor het benadrukken van de ogen, begint u met een oogpotlood of met eyeliner. U sluit uw oog, trekt het ooglid strak, en zet een dunne streep langs de bovenste wimperrand. Als de streep te dik is of niet strak, kunt u dit corrigeren met behulp van een wattenstaafje. Vervolgens brengt u een kleur aan op de buitenkant van het bovenste ooglid en veegt u deze kleur uit naar e binnenkant van het bovenste ooglid. Met mascara benadrukt u de lengte, de dichtheid en het volume van uw wimpers. Met het borsteltje brengt u de mascara met zigzaggende bewegingen aan op uw wimpers. U kunt ervoor kiezen de wimpers van het onderste en bovenste ooglid donkerder te maken, maar u kunt de mascara ook alleen op de wimpers van het bovenste ooglid aanbrengen. Als u uw ogen nog meer wilt benadrukken kunt u met een oogpotlood ook nog een dunne streep zetten tegen de wimpers van uw onderste ooglid aan. Als u kiest voor het benadrukken van de mond, maakt u als eerste gebruik van een lippenpotlood. Hiermee volgt u de contouren van uw boven en onderlip. De tweede stap is het aanbrengen van een lipstick in dezelfde kleur als het oogpotlood. Als u het gebruik van een lipstick niet prettig vindt, kunt u ook gebruik maken van lipgloss. Deze kan trouwens, in tegenstelling tot lipstick, ook prima worden gecombineerd met zwaar opgemaakte ogen.

Stap 5. Bijwerken.

 

Onder sommige omstandigheden kunnen uw huis en make-up nogal wat te lijden hebben. Op een kantoor met airco droogt uw huis erg snel uit. Het is dan ook belangrijk uw gezicht te hydrateren met wat crème als uw huis begin te trekken. Sommige duurdere foundations bevatten ook hydraterende bestanddelen en kunnen dus een goede oplossing zijn. Onder zeer vochtige omstandigheden wil make-up nog wel eens uitlopen. Gebruik goede long-lasting en waterproof producten en houd altijd een spiegeltje bij de hand, zodat u gelijk uw make-up kunt bijwerkingen als dat nodig is.

Stap 6. Verwijderen.

 

Het is erg belangrijk uw make-up te verwijderen voor uw gaat slapen. Het beste kunt u een speciale reiniger gebruiken voor de gevoelige delen van het gezicht, zoals uw ogen en uw mond. De rest van het gezicht kunt u gewoon reinigen met dezelfde reiniger die u ’s ochtends ook gebruikt. U gebruikt weer lauw warm water voor het vochtig maken van uw gezicht vóór het reinigen, en voor het afspoelen van het reinigingsproduct. Daarna spoelt u na met koud water.

Stap 7. Verzorgen.

 

Net zoals u uw gezicht ’s ochtend verzorgd na het reinigen, verzorgd u uw gezocht ’s avonds ook na het reinigen. Dit is erg belangrijk, want tijdens de uren dat we slapen worden nieuwe cellen gevormd en wordt de huid gerepareerd. Je huid neemt dat heel actief stoffen op uit verzorgingscrèmes. Koop een verzorgingscrème die geschikt is voor uw type huid. Ook bij nachtcrèmes zijn hydratieve ingrediënten heel belangrijk!

In 7 stappen naar gezonde huid en een verzorgd uiterlijk, dat kan!