blog placeholder

In tijdens van crisis willen mensen graag laten zien dat het goed met ze gaat. Daarom kopen veel mensen de laatste tijd een pak of in ieder geval iets wat daar op lijken moet. Doordat deze mensen geen ervaring hebben met het dragen van een pak letten ze eigenlijk niet op hoe deze stijlvol gemaakt kan worden. Het is niet zomaar een kwestie van pak aan, stropdas om doen en klaar.

Gebruik de juiste kleuren

Het lijkt vanzelfsprekend maar de kleuren zijn natuurlijk erg belangrijk in een outfit. In je outfit moet je wel de goede kleuren kiezen en daar een goede combinatie tussen maken. Tinten van dezelfde kleur kunnen altijd goed worden gecombineerd, zoals blauw, lichtblauw en donkerblauw. Uiteraard is dit geen spannende combinatie maar het geeft wel een uitstekend stijlvol resultaat. Om de combinatie van kleuren iets spannender te maken kun je één kledingstuk in een afwijkende of contrasterende kleur gebruiken. Zorg wel altijd dat de kleuren bij elkaar passen, ga dus niet een roze overhemd met een knalgroene stropdas combineren. Bij blauw kun je bijvoorbeeld kiezen voor wit, bruin of paars. of een overhemd met korte mouwen.

Combineren van patronen

Bij het dragen van kledingstukken met een patroon is een gouden regel: combineer patronen met een niet patroon. Dit wil zeggen dat teveel patronen in dezelfde outfit een rommelige uitstraling geeft. De patronen gaan in elkaar overlopen en de aandacht wordt afgeleid. Gebruik daarom in ieder geval altijd één kledingstuk zonder patroon, bijvoorbeeld een effen overhemd met dubbele manchet. Deze zorgt dat voor rust en contrast in het oufit.

Wanneer je meerdere kledingstukken met een patron samen in een outfit wilt dragen volg dan de volgende regel: combineer grote met kleine patronen. Zo kun je het beste smalle strepen op het overhemd combineren met dikke strepen op de stropdas, of een grof geruite colbert met een stropdas met kleine ruiten.

Voor het combineren van meerdere verschillende patronen geldt weer een ander aandachtspunt, de grootte van het patroon. Bij een overhemd met strepen kan uiteraard een geruite stropdas gedragen worden als de patronen ongeveer dezelfde grootte hebben. 

Eerst kijken dan aantrekken

Voordat je de outfit echt gaan aantrekken kun je deze beter eerste even neerleggen om te kijken. Leg een het colbert neer om daar vervolgens een overhemd en een stropdas bij te leggen. Op deze manier kun je makkelijk wisselen als de combinatie je toch niet bevalt.