blog placeholder

Ed Hardy werd geboren in 1945 als Don Ed Hardy in del Corona del Mar, Newport Beach, Californië. Hij was al op jonge leeftijd vast besloten om tatoe artiest te worden. Hij ging al jong in de leer bij een bekende tatoe artiest in zijn woonplaats. Daarnaast volgde hij een grafische opleiding op de Kunst Academie van San Fransisco. 

Ed Hardy

Opleiding:

In 1967 behaalde hij daar Bachelor in de fijne kunsten met als specialisatie het maken van printen op uiteenlopende materialen. Na zijn opleiding begon hij als professionele tatoeage artiest. Hij ontwikkelde en verfijnde de tatoeage technieken en legde in zijn ontwerpen de nadruk op de Aziatische tatoeage stijlen.

https://www.foobie.nl/images/thumbs/f2900550eba3e704e396f0ec7e61cbda.png

Japan:

Om zich de Aziatische tatoeage stijl nog meer eigen te maken ging hij in 1973 in Japan wonen. Daar liet hij zich onderwijzen in de Japanse tatoeage technieken en stijlen door een traditionele Japanse tatoeage meester. Hij was de eerste niet Aziaat die zich toegang wist te verschaffen in de wereld van de traditionele tatoeage. Bij zijn terugkeer in 1974 pionierde hij met de Aziatische tatoeage stijlen in zijn tatoeage studio in San Fransisco.

Ed Hardy

Hardy marks publications:

In 1982 richtte hij samen met zijn vrouw Fransesca Passalcqua het bedrijf Hardy Marks Publications op. Ze schreven en publiceerde meer dan vijfentwintig boeken over alternatieve kunst. Ze verplaatsten hun hoofdverblijfplaats in 1986 naar Honoloeloe. Hier pakte Ed Hardy het schilderen, tekenen en vervaardigen van printen weer op.

Ed Hardy

Japanse stijl:
Hij hield zijn tatoeage studio in San Fransisco aan waar jonge artiesten doorgingen met het voortzetten en verder ontwikkelen van zijn unieke werkstijl. Ed Hardy zelf concentreerde zich op het werken met en tentoonstellen van creaties gemaakt van meer tradionele materialen waaronder beschilderd porcelein. Hij begon dit deel van zijn werk te ontwikkelen in de Japanse stijl.

Ed Hardy

Neven activiteiten:
Naast het tonen van zijn eigen werken, was Ed Hardy samensteller van een aantal tentoonstellingen voor zowel galerieën als non-profit tentoonstellingen en gaf hij regelmatig lezingen in musea en universiteiten.

Ed Hardy

Zijn werk is verschenen in tal van internationale tijdschriften, boeken en films. In het jaar 2000 word hij door de burgemeester van Oakland benoemd tot lid van de Commissie van kunst en cultuur van. Ook wordt hij dat jaar bekroond met een eredoctoraat door de San Francisco Art Institute. In 2004 volgt de internationale lancering van een een grote mode-lijn met zijn kunstwerken genaamd “Ed Hardy”.  Tegenwoordig verdelen Ed Hardy en zijn vrouw hun tijd tussen Honoloeloe en San Francisco. 

Ed Hardy