blog placeholder

De meest rare dingen worden verzonnen om ons te doen geloven dat afslanken onder hun programma werkt. Yeah right…. Voor sommigen zal het werken, maar geldt dat voor de meesten? En wat gebeurt er enkele weken/ maanden na het voltooien van dat programma?

Even zoeken via google en je komt programma’s tegen die je verzekeren dat je deze zomer weer in een bikini kunt. Nu zelfs ook met behulp bootcamps en militaire programma’s! Natuurlijk zijn die schreeuwende soldaten aan de zijlijn een boost om vooral door te trainen (althans op dat moment, eens kijken of je het thuis ook vol houdt) en je bent dan ook duidelijk niet in je eentje aan het joggen.

De markt is overstroomd door pillen, drankjes, shakes, recepten trainingsprogramma’s en ga zo maar door om je te laten afslanken.

De ONZIN. En wat valt er nu eigenlijk op?
1) De slanke mensen lijken het op voedsel- en sportgebied altijd het beste te weten, als het om afslanken gaat. Dit wordt ook volop geuit d.m.v. reclames en advertenties.
2) De dikke(re) mensen hebben vooral verstand van het jojo-effect.

Veel zaken rondom het gewicht hebben te maken met de wijze waarop het brein werkt en hoe men leeft en wil voortleven. Het blijkt dat voeding en levenslessen op jonge leeftijd voor een groot gedeelte bepaald hoe men als volwassenen het eetpatroon in zal vullen. Er zijn dikkere mensen genoeg die het prima vinden zoals ze zijn, zolang ze zich maar niet hoeven te frustreren door op een houtje te knagen of zichzelf in posities te wurmen waarin het lichaam al jaren niet meer heeft gelegen. En er zijn slanke mensen genoeg die regelmatig een frietje eten en helemaal niet sporten. Het wil niet zeggen dat die slanke mensen daadwerkelijk een gezonder lichaam hebben dan een dikker persoon: de aderen kunnen net zo hard dichtgeslipt zitten door al het vettige eten. 

De ZIN: Wat werkt zonder rare fratsen?

Wie toch een pondje eraf wil en/of gezonder wil leven, kan ik volgende zaken aanraden.:

  • Drink een glas water bij iedere maaltijd. Dit zorgt ervoor dat je buik eerder een vol gevoel heeft.
  • Vervang wit brood door vezelrijk brood. Het is daadwerkelijk waar dat wit brood omgezet wordt in suiker.
  • Eet ’s avonds fruit in plaats van vette koekjes en chips. Ook al zitten er in fruit ook bepaalde suikers, het is altijd nog beter dan vet. En hoe lekker zijn ananas, mango, bosbessen, frambozen, en dergelijke? 
  • Eet zoveel tot je merkt dat je vol zit. Ga er niet overheen. Vaak is het eten zó lekker, dat je geneigd bent nog een keer op te scheppen (of te pikken in de pan)…probeer dit niet meer te doen.
  • Probeer niet na het eten op de bank te liggen/zitten, maar iets te doen. Al is het de afwas en de keuken poetsen, een blokje om of de hond uitlaten. Een dutje doen na het eten is zeer verleidelijk, maar een grote boosdoener wat betreft extra kilo’s.
  • Zet niet je volle hoop en vertrouwen in pillen en shakes: je zult uiteindelijk hier ook weer vanaf moeten en hier zit het jojo-effect verborgen. Probeer je levenswijze geleidelijk te wijzigen. 
  • Wijzig je levenswijze op zulke wijze dat je er zelf achter staat! Doe het niet voor een ander, maar omdat je zelf het knopje hebt omgezet. Als je iets wil, kun je het ook!

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!