blog placeholder

Er zijn heel veel soorten haar en nog meer soorten mensen, hierdoor is er een enorme diversiteit aan kapsels in de wereld. In dit artikel vindt je een aantal van de mooiste kapsels, bijzondere kapsels en gekste kapsels.

De mooiste kapsels, bijzondere kapsels, gekke kapsels

Kameleon kapsel

Haar:

Één van de weinige lichaamsdelen waar door de meeste mensen nog haar op wordt gedragen is het hoofd. Wel is er een tendens gaande dat steeds meer mannen net als hun overige lichaamshaar ook hun hoofdhaar afscheren. Volgens sommige theorieën is dat omdat ze er ontwikkelder uit willen zien en steeds verder van de apen af willen staan. Slechts een enkeling durft het aan om al zijn haar te laten groeien en er zelfs iets geks mee te doen.

Wolf kapsel

Vrouwenhaar:

Vrouwen hebben van nature minder lichaamshaar als de man maar ook steeds meer vrouwen  hebben alleen op hun hoofd nog haar. In tegenstelling tot de mannen zijn er maar heel weinig vrouwen die ook hun hoofd kaal scheren. Zij onderscheiden zich liever van de apen door hun kapsel beschaafdheid uit te laten stralen.

 Schoenen kapsel

Figuratieve kapsel:

De hoogste vorm van haarkunst is het beeldhouwen met haar. Hierbij wordt het haar op een unieke wijze gevlochten en gestyled. Op deze manier kunnen de mooiste haar “sculptures” worden gemaakt. Veel gebruikte thema’s voor haar sculptures zijn dieren en gebruiksvoorwerpen.

Kroeshaar kunst

Kroes kunst:

Een hele aparte categorie in de haarkunst is het kroeshaar. De meeste kroeshaar bezitters vinden we onder de negroide bevolkingsgroepen. Toch zijn er ook wel blanke mensen met kroeshaar maar deze vormen een kleine minderheid. Om die reden is de kroeshaar kunst bij ons veel minder vertegenwoordigt als de andere haarstijlen.

Lang blond haar

Lang blond haar:

Wereldwijd bestaat er een grote voorkeur voor lang blond haar. Vooral in landen waar de meerderheid van de bevolking donker haar heeft is het de droom van heel veel mensen. In ons land echter is lang haar zo gewoon dat je er, om toch nog op te vallen, een hele bijzonder vorm aan moet geven.

Rood haar

Rood haar:

Rood haar is wereldwijd de minst voorkomende haarkleur. Iemand met rood haar valt dus van nature al op. Toch zijn er altijd weer mensen die ondanks dat ze van nature al opvallen toch nog extra willen opvallen wat leidt tot de meest vreemde kapsels.

Haar tunnel

Haar tunnel:

Hoe het gemaakt is mag Joost weten maar deze vrouw draagt haar haar in een tunnel.

Vlechten

Vlechten:

Het vlechten van haar is al een hele oude techniek. Vrouwen met gevlochten haar worden al afgebeeld op oude Griekse en Romeinse schilderingen en hoewel er geen geschilderde bewijzen van zijn waren vooral de blonde Germaanse vrouwen met gevlochten haar heel geliefd. Om een beeld te krijgen van de schoonheid van die blonde Germaanse vrouwen met gevlochten haar hebben haarwetenschappers met behulp van bij opgravingen gevonden haarlokken een compositiefoto gemaakt.

Krullen

Krullen:

Krullend haar is niet hetzelfde als kroeshaar. Krullend haar bestaat namelijk uit krullende lokken waarin 30 tot 50 haren tegelijk eenzelfde krulvorm aannemen. In tegenstelling tot kroeshaar waarbij iedere haar apart een krul vormt. Hierdoor kan krullend haar langer gedragen worden waarbij het speels naar beneden kan vallen.