blog placeholder

Op de catwalks voor de komende lente (2011) was hij bij diverse ontwerpers te zien: de jurk tot op de grond, oftewel de Maxidress. Hoe voorkom je dat je eruit ziet als een hippie, verdwijnt in de grote lap stof en je vriend je dringend verzoekt om iets anders aan te trekken.

Bepaal je pluspunten

Iedere vrouw wil haar figuur benadrukken, of ze nu maat 34 of 44 heeft. Stap 1 is dan ook niet om te kijken naar je maat of je lengte. Het is zaak om de bepalen wat je sterke punten zijn. Aan de hand hiervan kan je het model kiezen dat jou het beste staat.

Heb je een slanke taille? Zoek dan een model waarvan de taillering op het smalste punt van je lichaam is aangebracht, of draag hier een riempje. Een model jurk met een A-lijn of Empire-lijn (waarbij de taillering onder de borsten zit) verhult je taille en daarmee je sterke punt. Zonde!

Heb je een volle boezem? Een jurk met een A-lijn of Empire-lijn zal dit accentueren. Een wijder uitstaande rok zorgt ervoor dat je borsten niet te zwaar lijken in verhouding met de rest van je lichaam.

Heb je lange benen? De Maxidress zal je goed staan. Door je lange benen zal het er niet snel uit zien alsof je ‘verzuipt’ in je jurk.

Heb je brede schouders? Met de pofmouwtjes en zelfs schoudervulingen in het modebeeld kunnen brede schouders niet meer als een minpunt gezien worden. Door brede schouders kan je lichaam een lange jurk hebben. Een A-lijn staat je goed. Je onderlichaam lijkt smaller en daardoor langer.

Heb je vrouwelijke vormen? Als je voor de Maxidress gaat, ga dan op zoek naar een bij de benen wat nauwer aansluitend model. Anders valt de jurk te wijd om je kont heen en lijk je veel grover gebouwd dan je in werkelijkheid bent. 

Heb je slanke armen? Een jurk met spaghettibandjes zal je het beste staan. Een zogenaamd ‘gedrapeerd’ model is too much voor jou. Als de rest van je lichaam ook tenger is, zal een vrij strak model je het beste staan. Niet omdat je ten allen tijde moet laten zien dat je slank bent, maar omdat je anders zal verdwijnen in een voor jou te grote hoeveelheid stof.

Styling

Schoenen

Lente- en zomermode wordt vaak niet bedacht met Noord-Europa in gedachten. Dit heeft als gevolg dat veel kleding te weinig bedekkend is om zomaar te dragen. In het geval van de Maxidress doen we ons klimaat eer aan; we zijn tot onze enkels toe bedekt! Dit leidt echter wel tot een ingewikkelde kwestie: hoe kiezen we onze schoenen? Het is niet altijd prettig om de in advertenties getoonde hooggehakte sandaaltjes te dragen. Naar smaak kunnen ‘platte’ sandalen gedragen worden in een neutrale kleur of, helemaal hip, in allerlei kleurtjes of zelfs prints. Sandalen zullen het geheel een nonchalante uitstraling geven. Wanneer je voor een cow-girl look gaat kun je het geheel afstylen met laarzen en een spijkerjasje. Pas om met pumps, deze maken het geheel snel te zwaar. Vooral donkergekleurde pumps zullen je outfit niet ten goede komen.

Jasjes

Bolero’s, leren jasjes en spijkerjasjes kunnen, afhankelijk van de stijl van je jurk, allemaal prima gecombineerd worden met de Maxidress. Je keuze is slechts een kwestie van smaak.