Beauty is iets dat nooit stil staat. Elke dag zijn er mensen bezig met de technieken, kleuren en beautyproducten van make-up dat dagelijks gebruikt wordt. De modeshows van dit jaar helpen daar natuurlijk ook zeker aan mee. Wat we daarvan tot nu toe kunnen leren? Dat er veel glitter aanwezig zou zijn in onze make-up dit jaar, maar ook de zogeheten bold colors voor op onze ogen en daarnaast veel producten die onze natuurlijk schoonheid meer naar buiten laten komen. We laten je alle trends zien in dit artikel.

Bold eyes make-up

De Neon trend zorgt ervoor dat jij goed voor de dag komt en opvalt tussen al die andere mensen. Hoe feller, hoe beter. Maar hou je daar niet van of vind je het net teveel? Dan kun je er ook voor kiezen een klein beetje neon in de ooghoeken toe te passen. Het mag duidelijk zijn dat het spelen en durven met de kleuren een must is dit jaar.

No make-up look

Gewoon naturel, zoals jij bent. De no make-up look is veel gezien op de catwalk, zelfs inclusief een glimmend gezicht. Wanneer je geen make-up nodig hebt, hoeft dit dus ook niet. wel zo fijn en het scheelt je ook nog eens minuten voor de spiegel staan! Je kunt hierbij denken aan tinted moisturizers, transparante wenkbrauwgel en highlighters.

Back to gloss

Lipgloss gebruiken was al jaren weg, maar nu is het weer helemaal terug! Geen matte lippenstift en lippotloden meer, maar gewoon het oude vertrouwde lipgloss. En dit kan een lichte tint zijn, maar ook volledig transparant. Zo lang het glimt is het goed!

Glitters en nog meer glitters

Glitter mag weer, en niet alleen maar in de vorm van oogschaduw. Dat kan natuurlijk wel en hierbij geldt; hoe meer glitter en kleur hoe beter, maar je zou er ook voor kunnen kiezen glitters op je gezicht te plakken. Denk hierbij aan sterretjes onder of tussen je ogen, of juist aan de zijkant. Zo lang je glitters in je make-up hebt zitten, zit je eigenlijk wel goed.

Lees ook: DIY gezichtsmaskers maken

Blush

Gebruik je nu nog een perzikkleurige blush? Berg die dan maar snel op want die ga je dit jaar niet meer nodig hebben. De trend voor dit jaar is namelijk de oude vertrouwde roze blush. Daarbij hoef je deze niet alleen maar op de wangen te gebruiken, maar ook op je jukbeenderen voor een mooi, compleet effect.

Smokey eyes make-up

Smokey eyes zijn natuurlijk al jaren favoriet. Het is een van de meest gebruikte beautylooks aller tijden en we gebruiken hem dan ook graag. Maar in plaats van het klassieke zwart gebruiken we dit jaar een meer natuurlijke look met kleuren als koper, bruin en brons.

Wenkbrauwen

Opvallende wenkbrauwen zijn natuurlijk al langer een trend, en ook dit jaar zal dit doorgaan. Waar we vroeger minuscule wenkbrauwen wilde en vorig jaar juist hele volle, brede wenkbrauwen zien we nu een soort mix. Het motto dit jaar is ‘the bolder the better’ en dat kan bij volle en brede wenkbrauwen zo zijn, maar ook bij dunnen lijntjes.