merkkleding

De prijs van kleding loopt behoorlijk uiteen. Zo kun je bijvoorbeeld een spijkerbroek kopen voor een paar tientjes, maar ook voor meer dan honderd euro. Bij dure kledingstukken betaal je vaak ook voor het merk. Er zijn mensen die waarde hechten aan merkkleding. Andere mensen zien echter niet in waarom er in hemelsnaam zoveel voor kleding betaald wordt. Schaar jij jezelf bij deze laatste categorie? Dan koop je waarschijnlijk niet snel merkkleding. Je ziet de prijs zeer waarschijnlijk als het grootste nadeel. Toch moet je weten dat merkkleding ook wel degelijk voordelen heeft. Hieronder zetten we de grootste voordelen van merkkleding op een rijtje!

1. Betere kwaliteit

Merkkleding mag dan duur zijn, je doet er vaak ook aanzienlijk langer mee dan met een goedkoper kledingstuk. Bij de productie van merkkleding worden doorgaans namelijk materialen van betere kwaliteit gebruikt. Neem bijvoorbeeld Reset jassen. Deze jassen zijn niet bepaald goedkoop, maar je hebt er vaak veel meer aan dan een goedkope jas. Zo zijn jassen van een merk vaak een stuk beter gevoerd. Dit betekent dat ze in de winter een stuk warmer zijn dan jassen die niet of nauwelijks gevoerd zijn. Daarbij komt dat een jas of ander kledingstuk van een merk minder snel sneuvelt. Op de korte termijn lijkt merkkleding vaak duur, maar op de lange termijn valt het vaak reuze mee. Koop je een jas van een meer dan honderd euro en doe je hier meerdere jaren mee? Dan vallen de kosten per jaar ontzettend mee. Een jas die niet van een bekend merk is, gaat doorgaans eerder kapot. Al met al kom je dus ongeveer op dezelfde prijs uit. Streep merkkleding dus zeker niet direct af!

2. De pasvorm is een stuk beter

Heb je een hekel aan kleding die om je lichaam heen slobbert? Dan is merkkleding mogelijk toch wel wat voor jou. Bij het ontwerpen van deze kleding wordt namelijk een stuk beter nagedacht dan bij het ontwerpen van kleding dat niet van een bekend merk is. Zoek je bijvoorbeeld een broek met een goede pasvorm, zodat jouw rondingen er beter uitkomen? Dan is het raadzaam om een broek van een bekender merk te kiezen. Deze broeken hebben vaak een betere pasvorm en zitten strakker om jouw lichaam. Neem bijvoorbeeld één van deze Cambio broeken. Je ziet direct dat het hier gaat om broeken met smalle pijpen. Hierdoor sluiten ze goed aan om jouw been.

3. Kleur blijft goed

Je hebt vast weleens kleding gehad die na een paar keer wassen ineens een stuk lichter van kleur werd. Dit gebeurt voornamelijk bij goedkope kleding. Koop je kleding van een (bekend) merk? Dan is de kans op verloop van kleuren een stuk kleiner. Merkkleding is namelijk kleurecht. Hiermee bedoelen we dat de kleuren niet doorlopen. Uiteraard houdt ook merkkleding niet altijd zijn ‘vaste’ kleur. Indien je al jarenlang een spijkerbroek hebt die veel gedragen en gewassen wordt, verkleurt deze na verloop van tijd ongetwijfeld ook enigszins. Dit gaat echter lang niet zo snel als bij kleding dat niet van een bepaald merk is.