blog placeholder

De beste zonnebrilDe oudst bekende voorloper van de zonnebril stamt uit de 12de eeuw en is uitgevonden door de Chinezen. Deze voorlopers van onze hedendaagse zonnebril waren voorzien van platte rook-gekleurde kwarts glazen. Deze eerste zonnebrillen werden in eerste instantie niet gemaakt om de ogen te beschermen tegen de zon maar waren bedoeld om de ogen van de Chinese rechters van die tijd af te schermen zodat ze ongemerkt de beklaagden konden bespieden tijdens de rechtzaak.

De beste zonnebril

Introductie anti-zonnebril:

Na de Chinezen zijn er op heel veel plaatsen op aarde pogingen gedaan om iets te maken wat het hinderlijke felle zonlicht kon temperen. Van de oude Romeinen is bijvoorbeeld bekend dat zij, om het felle zonlicht te temperen, wel door Edelstenen naar  bijvoorbeeld een Gladiator gevecht keken. Maar de uiteindelijke echte uitvinder van de zonnebril, die echt ontworpen was om de ogen tegen de zon te beschermen, was de Amerikaan Sam Foster. Met zijn bedrijf, Foster Grant Company, begon hij in 1929 met de productie van zijn eerste zonnebril genaamd “Foster Grant Sunglasses”. Hij begon met de verkoop daarvan op de stranden van New Jersey en de “Foster Grant Sunglasses” werden meteen een grote hit op de Boardwalk van Atlantic City. De populariteit van de zonnebril nam in de jaren vooral snel toe doordat veel acteurs in de film zonnebrillen droegen. Dit deden ze in eerste instantie vooral om hun ogen te beschermen tegen de felle studiolichten.

De beste zonnebril

Polaroid zonnebrillen:

In 1936 werd de Polaroid zonnebril op de markt gebracht door de Polaroid Corporation. De uitvinding van de Polaroid zonnebril, door Edwin H. Land, zorgde voor een enorme verbetering van het zonwerend vermogen van de zonnebril. Dit filterend vermogen wordt verkregen door middel van een polarisatiefilter en een “spleetfilter”. Het polarisatiefilter is gemaakt van een anisotroop materiaal, dit is een materiaal waarvan de materiaaleigenschappen niet in alle richtingen gelijk zijn. Als ongepolariseerd licht in dit  anisotroop materiaal binnendringt vindt er dubbelbreking plaats waarbij het ongepolariseerde licht in twee lichtstralen met een recht loodrecht op elkaar staande golfbeweging. Vervolgens wordt één van de twee lichtstralen weg gefilterd door een materiaal met miniscule kleine spleetjes in één richting (“Spleetfilter”). Op deze manier wordt dus de helft van het ongepolariseerde zonlicht weggefilterd. Of een zonnebril een echte polaroid zonnebril is kun je dus eenvoudig controleren daar twee polaroid zonnebrillen recht voor elkaar te houden en vervolgens één van de twee zonnebrillen 90 graden te draaien. Als het twee echte polaroid zonnebrillen zijn wordt het gekruiste valk zwart want dan wordt zowel het horizontale als verticale gepolariseerde licht geblokkeerd.

De beste zonnebrilDe beste zonnebril

De beste zonnebrillen:

Zonnebrillen worden ingedeeld in vijf CE-categorieën: Catogorie 0 zonnebrillen zijn heel licht en geschikt voor bewolkt weer, Catogorie 1 zonnebrillen zijn voor zwak zonlicht, Catogorie 2 zonnebrillen zijn voor matig zonlicht, Catogorie 3 zonnebrillen zijn voor helder en fel zonlicht, Catogorie 4 zonnebrillen zijn voor uitzonderlijk fel licht zoals bijvoorbeeld in de bergen. De beste zonnebrillen zijn dus Catogorie 4 zonnebrillen.

De beste zonnebril

De duurste zonnebrillen:

De duurste zonnebrillen van dit moment worden op de markt gebracht door Dolce & Gabbana. De duurste zonnebril van dit moment is het topmodel D&G DG2027B van Dolce & Gabana die € 311.129,-  kost. De prijs van deze zonnebril is zo hoog door het gouden frame en de diamanten op beide pootjes.

De beste zonnebril

De goedkoopste zonnebril:

De goedkoopste zonnebril die ik op internet kan vinden kost maar € 0,89.  Je moet er dan wel 500 tegelijk kopen want het is op een website voor relatie geschenken.

De beste zonnebril