blog placeholder

Om te kunnen bepalen wat de beste spijkerbroek is moet je eerst definiëren waaraan een broek moet voldoen om een spijkerbroek te mogen heten. Volgens het in 1873 aan Levi Strauss verleende octrooi is iedere broek die versterkt is met klinknagels een spijkerbroek. Iedere kledingfabrikant is daarom verplicht om toestemming te vragen aan de erven van Levi Strauss als ze een broek op de markt willen brengen die versterkt wordt met klinknagels.

de beste spijkerbroek

Waar de broek van gemaakt wordt doet daarbij verder niet ter zake want alleen de aanwezigheid van klinknagels ter versterking van de broek is bepalend of het een spijkerbroek mag heten of niet. Ondanks dat het octrooi van de spijkerbroek op naam staat van Levi Strauss heeft Levi Strauss hem niet zelf uitgevonden. De werkelijke bedenker van de spijkerbroek was de kleermaker Jacob Davis. Jacob Davis was degene die op verzoek van zijn klanten stevige werkbroeken begon te maken van de stevige kledingstof “Serge de Nimes” die kortweg “Denim” werd genoemd. (de Nimes is Frans voor van (de stad) Nimes). De stof “Denim was wel heel stug en sterk maar had de vervelende eigenschap dat het scheurde bij de broekzakken en de naden. Als oplossing voor dit probleem klonk Jacob Davis op de plaatsen waar de broeken het snelst uitscheurden de samenkomende stukken stof aan elkaar met klinknagels. Daardoor werden de broeken dusdanig verbeterd dat hij er octrooi op aan wou vragen. Jacob Davis had daar echter niet genoeg geld voor en ging daarom een samenwerkingsverband aan met Levi Strauss in ruil voor de helft van de winst. De spijkerbroek werd zo’n doorslaand succes dat zowel Jacob Davis als Levi Strauss er schatrijk van werden.

de beste spijkerbroek

Jeans:

Hoewel de meeste mensen het woord Jeans en Spijkerbroek als synoniem beschouwen zijn het toch absoluut twee heel verschillende dingen. Het woord “Jean” is een verbastering van de naam van de Italiaanse stad Genua. Hoe de stof precies aan zijn naam is gekomen is niet bekend er zijn namelijk twee mogelijke opties. De eerste optie is dat “Jeans” komt van “Blue Jeans” waarbij “Blue Jeans” de Franse verbastering is van de naam van de gebruikte blauwe kleurstof “Blu di Genova” wat de Fransen uitspraken als “blue de Genes” wat daarna weer verengelste naar “Blue Jeans”. De tweede optie is dat “Jeans”afgeleid is van de naam van een stof die zo veel gebruikt werd voor de vervaardiging van werkkleding dat de naam stofnaam “Jean” op den duur werd gebruikt voor de aanduiding van alle stevige duurzame werkkleding.

de beste spijkerbroek

De beste spijkerbroek:

De spijkerbroeken van de firma Levi Strauss werden jarenlang wereldwijd als de allerbeste spijkerbroeken ter wereld getest. Aan deze wereldhegemonie kwam een aantal jaren geleden een einde. Na een hele reeks intensieve testen variërend van de weerstand tegen slijtage, weerstand door een val tot zelfs de weerstand tegen explosie kwam uiteindelijk de spijkerbroeken van het Australische merk Draggin Jeans als allerbeste uit de bus. Het kledingbedrijf Draggin Jeans is gevestigd aan Port Melbourne VIC 3207, Australia. De oprichter van het merk, Allegedly, is helaas verongelukt met zijn motorfiets. Mijn verhaal wil dat Allegedly in zijn testament had vastgelegd dat hij in zijn eigen spijkerbroek begraven wilde worden. Volgens de overlevering was zijn Draggin Jeans broek nog heel na het fatale ongeluk.

de beste spijkerbroek

De beste hoeft niet de duurste te zijn:

De beste spijkerbroeken ter wereld van Draggin Jeans zijn, met een verkoopprijs van zo’n € 189,- lang niet de duurste spijkerbroeken ter wereld.

de beste spijkerbroek