blog placeholder

De oversized coat is helemaal terug! Heerlijk warm natuurlijk en ook in de truien en vesten zie je echt dit model ook terug. Toch volstaat het niet om simpelweg een grotere maat te kopen wanneer je graag een oversized-item wilt hebben. Vaak zijn namelijk enkel de schoudernaden en de mouwen wat lager ingezet en blijven de proporties van het kledingstuk verder hetzelfde. Let er wel op of het model wel bij je figuur past, niet iedereen kan dit dragen. Een eventuele padding aan de schouders kan er voor zorgen dat het model wat netter valt. Wanneer je echter een oversized vest hebt kan het lijken of je schouders wat afzakken. Het kledingstuk is zeker wel ideaal omdat je er gewoon eenblazer onder kunt dragen. Combineer een oversized kledingstuk met een skinny jeans of een strakke rok om een speels effect te creeëren.

De zomer is helaas voorbij en het najaar is begonnen. Met deze week nog lekker weer in het vooruitzicht misschien dus nog even tijd om nieuwe kleren in te slaan mocht het kouder worden, bijvoorbeeld bij Van der Kam Gouda! Daarom bespreken we in dit artikel de najaarsmode van 2014 voor de dames. Over het algemeen zien we dit najaar veel basistinten, denk aan wit, zwart grijs en bruin. De stoffen zijn vooral een mix tussen bijvoorbeeld leer en wol en de contouren zijn vrouwelijk maar met een stoere ‘edge’ . Je ziet duidelijke tegenstellingen terugkomen in de mode, zoals harde met zachte materialen en wit en zwart gecombineed. Daarnaast kun je gerust een klassieke rok dragen met stoere sneakers. Welke items dien je dan uiteindelijk in de kast te hebbben hangen? Hier een overzicht!

Poncho

Net wat anders als de oversized jas is de poncho. Enkele jaren geleden zagen we deze ook al eens terugkomen maar nu zijn omslagdoeken en de poncho eigenlijk al niet meer weg te denken. Voordeel is dat ze heerlijk warm zijn en je leuke combinaties kunt maken met bijvoorbeeld je jas of een vest. Vaak gaat de poncho gepaard met franjes aan de uiteinden. Wat je vooral veel ziet zijn ponchos met een azteken-print op. Probeer echt wel te investeren in een goede poncho, het fijnste is toch ls deze van wol is. Er zijn echter veel poncho’s van acryl gemaakt, met als nadeel dat je haar statisch wordt en deze toch ook wat minder warm is.

Zacht en stoer

De combinatie leer met zachte stoffen was in de inleiding al benoemd. We zien erg veel fluffy stoffen. Uitermate zacht en pluizig. Ze lijken op vacht maar is gemaakt van ‘fake fur’. Je ziet deze stof vooral in vesten en jassen en is gemaakt van polyester. Vaak worden zachte tinten gebruikt. Zowel in de dames- als mannenmode zie je echter deze stffen vooral in combinatie met leder, of deze nu echt is  of niet. Denk aan stukjes leer in een jurk broek of trui. Dit zorgt voor een stoere look en combineren wordt zo ook een stuk gemakkelijker.