blog placeholder

Laarzen zijn eigenlijk een soort hoge schoenen. De grens tussen een hoge schoen en een lage laars is soms moeilijk te bepalen. Wanneer noem je een hoge schoen nu precies een laars?  Dit wordt bepaald door de schachthoogte. De hoogte van de schacht (schacht is het lange bovenstuk van de schoen of laars dat om de enkel, kuit en soms zelfs om het dijbeen heen zit) bepaalt of het schoeisel een schoen of een laars is. Al het schoeisel waarbij de schacht boven de enkel uitkom wordt een laars genoemd. Het maakt niet uit of ze een hak hebben of niet. Een laars is meestal uit leer vervaardigd, maar ook er worden ook veel laarzen van rubber en kunststof gemaakt. Leren en kunststof laarzen worden meestal als modieus en/of verleidelijk schoeisel gedragen. Rubber laarzen worden meestal voor professionele doeleinden gebruikt. Alle soorten laarzen dienen ter bescherming tegen koude en vuil of vocht. De hoogte van een laars kan variëren van net over de enkel tot aan de lies of nog hoger, afhankelijk van de lengte van de schacht. Er zijn jaarrond modieuze laarzen verkrijgbaar maar ’s winters warmere en ‘s zomers koelere modellen. Professionele laarzen zijn  jaarrond verkrijgbaar.

Goedkope laarzen

Soorten laarzen
UGG laarzen:
UGG laarzen is de algemene benaming in Australië en Nieuw Zeeland voor unisex stijl laarzen gemaakt van dubbelzijdig schapenhuid/vacht met fleece aan de binnenkant en met een gebruinde buitenkant, vaak met een kunststof zool. Ze zijn daar al sinds de jaren zeventig erg populair. In de late jaren negentig werden ze geïntroduceerd in de Verenigde Staten en ontpopten zich als een ware modetrend. Door het enorme succes in de Verenigde Staten waaide de trend rond 2007 over naar heel veel andere landen. Tegenwoordig zijn UGG laarzen een wereldwijde trend.

Goedkope laarzen

Dameslaars:
Met een dameslaars wordt een type laars aangeduid dat bedoeld is als modieus schoeisel voor dames. Er zijn oneindig veel modellen in diverse materialen op de markt. De belangrijkste hoofd variaties zijn, met hak of zonder hak, punt laarzen of laarzen met een afgeronde platte neus.

Goedkope laarzen

Overknees:
Overknee laarzen zijn laarzen waarvan de schacht tot boven de knie reikt.

Goedkope laarzen

Paardrijlaarzen
Paardrijlaarzen zijn speciaal ontworpen voor vrouwen en mannen die paardrijden. Ze zijn zo ontworpen dat ze en een goede bescherming bieden en toch zo dun en soepel zijn dat de ruiter goed contact met zijn paard kan maken.

Goedkope laarzen

Cowboy laarzen:
Cowboylaarzen zijn stoere paardrijlaarzen (in tegenstelling tot de elegante paardrijlaarzen) die oorspronkelijk gedragen werden door Amerikaanse veedrijvers (cowboys). De meeste cowboys drijven hun vee niet meer te paard maar zijn wel hun typische cowboylaarzen blijven dragen. In de loop van de jaren zijn ook niet cowboy mannen en vrouwen ze gaan dragen en werden ze een ingeburgerd mode artikel.

Goedkope laarzen

Moonboots:
Moonboots zijn waterdichte laarzen die van binnen gevoerd zijn met bont of watten. Door deze warme binnenvoering zijn ze ideaal om in de sneeuw en andere koude en vochtige omstandigheden te dragen.

Goedkope laarzen

Fetisjlaars:
Fetisjlaarzen zijn laarzen met een schachthoogte variërend van net onder de knie tot vlak onder de lies gemaakt van leer, lakleer of imitatieleer. Het zijn meestal heel strakzittende laarzen uitgevoerd met een vetersluiting of een ritssluiting. Ze worden speciaal gemaakt voor zgn. fetisjisten die er seksueel opgewonden van raken.

Goedkope laarzen

Motorlaarzen:
Motorlaarzen zijn laarzen die zijn ontworpen voor motorrijders. Het zijn meestal stevige leren laarzen met extra gepolsterde schachten die extra bescherming bieden tegen weersinvloeden en bij het eventueel onderuitschuiven met de motorfiets.

Goedkope laarzen

Veiligheidslaarzen:
Veiligheidslaarzen zijn laarzen die zijn ontworpen voor professioneel gebruik. Ze zijn voorzien van een stalen neus die de gebruiker beschermen tegen zware voorwerpen die op zijn tenen vallen. Ze worden vervaardig van materiaal wat bestand is tegen chemicaliën en geen elektrische stroom geleid.

Goedkope laarzen

Valenok laarzen:
Valenok laarzen zijn oorspronkelijk Russische wolvilten laarzen. De oorspronkelijke Valenok laarzen waren niet waterbestendig. In natte omstandigheden werden ze daarom soms gedragen in combinatie met zgn. galoches, dit waren overschoenen die over de vilten laarzen gedragen konden worden. Vanaf de twintigste eeuw werd de overschoen direct op de valenok gevulkaniseerd waardoor ze waterbestendig werden.
Valenok laarzen worden traditioneel ’s winters in Rusland gedragen. Valenok laarzen zijn in Rusland zo populair omdat ze veel warmer zijn dan gewone winterlaarzen. Om deze reden behoren ze ook tot de standaarduitrusting van het Russische leger.

Goedkope laarzen

Werklaarzen:
Werklaarzen zijn meestal gemaakt van PVC of Polyurethaan. Hierdoor zijn ze waterafstotend of waterdicht met een hoge schacht. Ze worden gebruikt in vuile, natte en modderige omgevingen.

Goedkope laarzen

Lieslaarzen:
Lieslaarzen zijn meestal gemaakt van PVC of Polyurethaan. Hierdoor zijn ze waterafstotend of waterdicht met een schacht tot aan de lies. Ze worden gebruikt in vuile, natte en modderige omgevingen en zijn geschikt om door plassen en modder die meer dan kniediep zijn te waden.

Goedkope laarzen

Legerlaarzen;
Legerlaarzen (ook wel legerkistjes) zijn laarzen die oorspronkelijk ontworpen zijn voor militaire doeleinden. Ze worden gemaakt van stevig leer. 

Goedkope laarzen