blog placeholder

Het leven van het bekende Chinese fotomodel Tshjamee begon niet zo mooi als het nu is. Tshjamee werd geboren als kind van een eenvoudig boerengezin op het platteland van China. Haar geboorte was absoluut geen reden tot vreugde in het arme boerengezin want voor het voortbestaan van de kleine kwekerij van haar ouders hadden haar ouders, net als alle andere Chinese boeren, gehoopt op een zoon en door de strenge één kind politiek was het praktisch uitgesloten om nog een kind te nemen. Ze gaven haar de naam Tshjamee, wat Chinees is voor aardbei, in de hoop dat ze hierdoor in de toekomst een man zou krijgen die gek was op aardbeien.

Chinees aardbeien meisje

Klein maar dapper:
Tshjamee groeide op tussen de aardbeien en tot grote vreugde van haar ouders bleek ze al op jonge leeftijd ontzettend snel aardbeien te kunnen plukken. Ze zag het als een spel en bracht urenlang, in gedachten verzonken, door met het plukken van de aardbeien. Ze had een rijke fantasie en ze praatte zelfs met de aardbeien die in haar fantasie allerlei avonturen beleefden en de hele wereld over reisden.

Chinees aardbeien meisje

Het aardbeienmeisje:
Toen Tshjamee 6 jaar was ging ze voor het eerst naar school. Ze had het daar erg naar haar zin en nam iedere dag aardbeien mee voor haar juffrouw. Haar juffrouw vond dat zo leuk dat ze in haar vrije tijd een aarbeienjurkje naaide voor Tshjamee. Om haar klasgenoten niet jaloers te maken bracht ze het aarbeienjurkje na schooltijd bij Tshjamee thuis. Haar vader en moeder waren oprecht geëmotioneerd door dit hartelijke gebaar en gaven haar een grote bak aardbeien mee. Tshjamee kwam de volgende dag vol trots in haar nieuwe aarbeienjurkje op school. Het kwam precies goed uit dat ze die dag haar nieuwe aarbeienjurkje aanhad want ze moesten die dag op de schoolfoto.

Chinees aardbeien meisje

Carrière als chinees fotomodel:
Een paar dagen later belde de schoolfotograaf naar haar vader en moeder met de vraag of hij de foto van haar dochter mocht gebruiken voor publicatie in een bekend Chinees vrouwenblad. Haar ouders twijfelden eerst een beetje maar toen ze hoorde dat ze er € 300,- voor kregen, wat voor hen gelijk stond aan 5 Chinese maandlonen, stemden ze in met zijn voorstel. Dit zou voor Tshjamee het begin worden van een glanzende carrière als fotomodel. Haar foto werd namelijk opgemerkt door bekende Chinese fotograaf Chen Man. Vanaf toen kreeg Tshjamee de ene na de andere opdracht en stroomde het geld binnen. Op 18 jarige leeftijd ontmoete ze haar huidige man en samen met hem richtte ze haar eigen lingeriemerk “Strawberrie feelings” op waar ze zelf al het modellenwerk voor doet.

Chinees aardbeien meisje

Tshjamee, het chinese aardbeienmeisje:
Tegenwoordig reist Tshjamee, het chinese aardbeienmeisje de hele wereld over als fotomodel. En ondanks dat ze al vele malen miljonair is blijft ze haar afkomst trouw. In haar voorwaarden staat dat iedere foto van haar gerelateerd moet zijn aan aardbeien. Ook helpt zij, in haar vakanties, haar ouders nog steeds met plezier bij het aardbeien plukken.

Chinees aardbeien meisje