blog placeholder

De natuurlijke kleur van mijn haar is zwart, echter ik hou van pikzwart! Mooie donkere glanzende haar. Als ik naar de kapper ging kreeg ik vaak de opmerking dat mijn haar al zwart is en dat ze het wel konden verven, maar na een paar keren spoelen zou het weer als mijn eigen kleur eruit zien. Ik heb mijn haar vaak genoeg door de kapper laten verven en inderdaad na 2 weken was me haar weer hetzelfde. Daarna ben ik Bigen gaan gebruiken, lekker goedkoop, zonder waterstofperoxide, je hoeft alleen water toe te voegen. Na jaren Bigen te hebben gebruikt, ben ik dit jaar Black Rose gaan gebruiken.

Bigen is goedkoop het kost ongeveer 5 euro en is te koop bij elke surinaamse toko. Het pakje van Bigen bestaat uit een (klein) potje poeder, een meetbeker en gebruiksaanwijzingen. Voor iemand met lange haar is één potje niet voldoende, ik gebruik zelf altijd drie. Bigen is ammonia vrij en waterstofperoxide vrij. Je hoeft het poeder slechts met water te mengen en het is klaar voor gebruik. Het mooie ervan is dat je ook niet stipt na zoveel minuten moet wassen. Ik heb Bigen weleens 1,5 uur in haren gehouden en er was niets gebeurt. Misschien als je lichtere haar hebt (blond tot donker blond) is het wel handig om het op tijd uit te spoelen, zodat je haar niet te donker wordt. Bigen pakt meestal na 30 minuten. De kleur die ik met Bigen krijg blijft ongeveer 8 weken. Het gaat dan van pik zwart tot gewoon zwart. Mijn uitgroei is natuurlijk ook minder goed zichtbaar, dan iemand met lichtere haar. Dat is dus ongeveer 15 euro voor 2 maanden! Niet gek toch?

Maar laatst was ik in de toko en de vrouw achter de kassa vroeg mij waarom ik 3 potjes Bigen kocht wanneer ik 1 dosje Black Rose kon gebruiken. Black Rose bevat namelijk 5 zakjes en kost slechts 1,80! Nou dat kon ik niet laten! Ik heb dus een pakje Black Rose gekocht en heb het nog dezelfde dag gebruikt. Black Rose is eigenlijk gewoon zwarte henna. Hoewel mensen zeggen dat Bigen ook henna is, weet ik het niet zeker omdat het nergens op het pakje staat. Op het pakje van Black Rose staat wel henna geschreven. Omdat ik gewend ben om 3 potjes Bigen te gebruiken, had ik ook 3 zakjes Black Rose gebruikt. Dit was teveel. 2 zakjes is genoeg. De zakjes bevatten een poeder wat je met water moet mengen. Na 30 min kan je het uitspoelen. En de resultaat is net als die van Bigen! Ook de kwaliteit is goed want mijn kleur bleef ook 8 weken voordat het dof werd. Black Rose bevat wel Bariumperoxide.

Black Rose werkt prima en is goedkoper. Mijn haar is even gezond als toen ik Bigen gebruikte. Gezien het feit dat Black Rose goedkoper is blijf ik voortaan Black Rose gebruiken.