blog placeholder

Welke kledingstukken heb je nou echt nodig om er fatsoenlijk uit te zien? Welke kledingstukken zijn makkelijk te combineren? Hieronder een overzichtelijk lijstje dat je kunt meenemen bij je volgende shopsessie. Geen miskopen meer ! Alleen nog maar functionele kleding die door hun tijdloosheid vele jaren meegaan en optimaal te gebruiken zijn.

Om je kleding optimaal te kunnen gebruiken en om van zo  min mogelijk kledingstukken juist zoveel mogelijk setjes en combinaties te kunnen maken, is het belangrijk om de inhoud van je garderobekast goed uit te zoeken. Hieronder de must – haves voor een functionele kleding uitzet:

Een donkere spijkerbroek

Een knielange rok

LBD , Little Black Dress

Een zwarte en een huidskleurige panty

Een witte blouse (lange mouwen)

Topjes

Een blazer

Een v-hals vest

 

Iedereen zou een spijkerbroek moeten hebben. Op straat zie bijna niks anders meer. Het is de ideale broek waar elke kleur t-shirt op past en kan zowel chique als casual gebruikt worden. Een rok is een heel ander model en geeft een heel ander silhouette dan een broek en zorgt ervoor dat een outfit een totaal andere uitstraling krijgt. Met een zwarte panty wordt in de winter, met een huidskleurige panty in de warmere maanden (in de maanden met een R in de naam wordt verwacht dat vrouwen een panty dragen, in mei, juni, juli en augustus kun je de rok ook zonder panty dragen). Een Little Black Dress (het liefst korte mouwen) is classy tijdens een cocktailparty, functioneel naar het werk (eventueel met een blazer), in combinatie met een los vestje casual en in de zomer luchtig maar toch fatsoenlijk gekleed. Een witte blouse staat erg mooi onder een blazer maar kan ook alleen gedragen worden. Met een loshangend vestje wordt deze weer casual. Topjes zijn functioneel onder elke outfit. Door de laagjes krijgt je het niet te snel koud en het voorkomt genante momenten wanneer er ondergoed boven je broek uitsteekt.

 

Enkele losse tips:

Het is handig om 1 mooi, eventueel iets duurder t-shirt of top te kopen, dat je draagt op nét iets bijzondere gelegenheden waarbij je op een positieve manier de aandacht trekt. Draag deze echter niet te vaak want door de opvallende print of mooie afwerking (denk aan kraaltjes bij de hals, rouches aan de mouwen) valt deze dus erg op en wanneer je deze vaak aan hebt zullen mensen ook in de gaten hebben dat dit een ‘gewoonte’ wordt. Dat willen we juist niet hebben; wij willen elke dag een andere combinatie en uitstraling !

Zorg ervoor dat je kleding uitzoekt in dezelfde tinten. Bijvoorbeeld allemaal bruin/beige tinten, of juist zwart/grijze tinten. Doordat de kleuren en accenten bij elkaar passen kan je deze kledingstukken makkelijker combineren.

Werkt met accessoires! Een mooie zomerse shawl of lange ketting kan een outfit een totaal andere uitstraling geven. Door accenten als opvallende nagellak te gebruiken, wordt de aandacht hiernaartoe getrokken waardoor het ‘alledaagse t-shirtje’ dat je al voor de 2e dag aan hebt niet meer zo opvalt.

LJR