bamboe kleding

Kleding gemaakt van Bamboe? Het klinkt misschien nogal raar, maar het bestaat toch echt. Steeds meer mensen kopen kleding gemaakt van bamboetextiel, en het is nu echt een trend aan het worden. Van onderbroeken tot T-shirts, misschien heb jij binnenkort wel een kledingkast vol bamboestof. Waarom bamboekleding duurzaam is, en waarom deze trend dus helemaal geweldig is, lees je in dit artikel.

Kleding van bamboe, voor mannen, vrouwen en kinderen

Heel veel kledingstukken kunnen van bamboestof worden gemaakt, maar ook bijvoorbeeld handdoeken en washandjes. Er is dus genoeg keuze als je wat bamboestof in huis wil halen. Natuurlijk zijn er genoeg opties voor zowel mannen als vrouwen, maar ook voor kinderen. Het hele gezin kan dus een nieuwe en vooral duurzame garderobe krijgen.

Uitgebreide collectie bamboekleding

Het online kopen van bamboetextiel is erg simpel, vooral bij de Bamigo webshop die een uitgebreide collectie heeft voor mannen. Van T-shirts tot sokken, je kunt hier alle basics voor je kledingkast scoren. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want die is erg interessant.

Kleding van bamboe is iets duurder dan ‘gewone’ kleding van een bekende kledingwinkel. Maar deze items gaan dan ook veel langer mee, en zullen beter zitten dankzij de goede pasvorm. Uiteindelijk investeer je dus in duurzame en comfortabele basics die je niet snel hoeft te vervangen.

De voordelen van bamboestof

Bamboestof wordt natuurlijk van de bamboeplant gemaakt. Deze plant en de uiteindelijke stof hebben veel voordelen.

Beter voor het milieu

Omdat bamboe erg snel groeit kan het vaak gekapt worden. Daarna groeit het ook gewoon weer terug. Daarom kan één plantage voor heel veel bamboe zorgen, en is het niet nodig telkens nieuwe plantages te beginnen. Hierdoor wordt er veel minder ontbost.

Daarbij zijn er weinig tot geen pesticiden en andere chemische en giftige stofjes nodig om bamboe goed te laten groeien. Ook zorgt de regenval meestal voor genoeg water. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit veel beter is voor het milieu dan katoenplantages, waar veel bestrijdingsmiddelen en water worden gebruikt.

Duurzaam materiaal

Kleding gemaakt van bamboe gaat veel langer mee dan kleding die bij de meeste winkels te koop is. Ook na veel dragen en wassen behoudt je kledingstuk zijn vorm, kleur en zachtheid. De stof is namelijk erg sterk. Deze kleding zal dus minder snel verslijten en in de recyclebak belanden, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Beter voor je huid

Stof gemaakt van de bamboeplant is erg zacht en neemt daarbij ook nog eens zweet op. Je zult dus minder snel last krijgen van een vochtige huid die geïrriteerd raakt door schurende kleding. Voor mensen met een gevoelige huid is dit dus de ideale stof.

Het dragen van bamboesokken is bijvoorbeeld erg fijn voor mensen die snel zwetende voeten hebben. Ook voor het sporten zijn deze sokken en T-shirts een echte aanrader omdat ze thermoregulerend werken. Eigenlijk is het altijd wel lekker om ondergoed en t-shirts van bamboestof te dragen.