avocado

Een avocado bevat natuurlijke vetten en oliën en heeft de mogelijkheid je haar te voeden, zonder dat het haar vet wordt. Hieronder leg ik uit hoe ik een avocado gebruik om mijn haar eens lekker op te peppen.

Wat heb je nodig?

  • een halve avocado
  • een ei

Het masker maken

Snij de avocado doormidden. Maar dit kan al een hele opgave zijn, want hoe snijd je een avocado? Ik doe dit zelf als volgt: ik snij de avocado in de lengte door, tot ik de pit voel. Ik snijd dus niet door de pit heen! Vervolgens draai ik de twee helften in tegengestelde richting van elkaar, zodat de helften van elkaar loskomen. Nu zijn er twee helften: één helft met pit, één helft zonder pit. De pit verwijder ik door met een groot mes in de pit te slaan. Vervolgens ‘wiebel’ ik de pit eruit.

Leg een helft apart voor het haarmasker. De andere helft kunt u op eten, maar ook gebruiken voor mijn avocado-kwark gezichtsmasker. Lees hiervoor mijn andere artikel.

Prak de avocado totdat het een ‘romig’ goedje is geworden. Van het ei wordt alleen het eigeel gebruikt. Scheidt het eigeel dus van het eiwit. Dit kunt u doen door het ei voorzichtig doormidden te breken en het eigeel van de ene eierschaal naar de ander ‘over te doen’. Doe dit wel boven de gootsteen of boven een bakje, zodat u het eiwit makkelijk kunt opruimen.

Doe het eigeel bij de avocado en prak dit lekker door elkaar totdat het een egaal geheel wordt.

Het masker gebruiken

Ik raad aan het masker onder de douche te gebruiken, in verband met de klonterige substantie van het masker.

Breng het masker aan op gewassen haar en laat ongeveer 10 minuten intrekken. Ik combineer dit masker vaak met een flinke scrubbeurt, zodat ik de 10 minuten goed besteed onder de douche. Was het masker goed uit. Het is een optie om hierna nog conditioner te gebruiken. Persoonlijk kies ik hier wel voor, omdat mijn haar wat stug aanvoelt na het masker. De conditioner maakt mijn haar dan net wat zachter.

Het resultaat? Gevoed, glanzend haar. Veel succes!