blog placeholder

Waar komen die rimpels vandaan?

Wat kunnen we hieraan doen?

Waar komen die rimpels toch zoal vandaan?

Vele mensen, zowel vrouwen als mannen, vinden rimpels vervelend.  Steeds meer wordt men geconfronteerd met rijpere actrices of modellen die eruit zien als tieners.  Geen rimpeltje aan de lucht.  Vooral als deze de wereld insturen dat hun uiterlijk puur natuur is, kan dit nogal frustratie bij het gewone publiek oproepen.  Wat kunnen wij, als gewone mensen doen om rimpels te vermijden of de vorm ervan te verminderen?  Lees gewoon even verder.

Van waar komen die rimpels toch?

Alvorens men iets kan aanpakken is het belangrijk te weten wat de oorzaak is.

Bij rimpelbestrijding kan men geen mirakels verrichten omdat rimpelvorming een normaal proces is.  Toch heeft men meer in de hand dan men wel denkt.

De eerste rimpels die zich vormen, en dit op jonge leeftijd, zijn uitdrukkingsrimpels.  Deze worden gevormd door de mimiek van het gezicht, het gebruik van de spieren in het gelaat dus. Denk maar aan lachrimpeltjes.  Mensen die veel piekeren zullen meer hun voorhoofd gaan fronsen met als gevolg dat dit na jaren sporen van rimpels achterlaat.  Maar men kan moeilijk stoppen met fronsen en niemand wil dat men stopt met lachen want zoals alom gekend, lachen is gezond.

Op latere leeftijd vermindert de vorming van talg en elastine. Hierdoor wordt het bindweefsel dunnen en de huid slapper met rimpels als gevolg. Daarom is het iet enkel belangrijk de huid van buitenaf maar vooral van binnen uit goed te verzorgen. Niemand kan volledig aan dit proces ontsnappen MAAR …

Als men weet dat 80% van de rimpelvorming voornamelijk te wijten is aan vrije radicalen kan men rimpelvorming preventief te werk gaan of onze huid tegen deze vrije radicalen beschermen.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn cellen die deel uitmaken van ons afweersysteem. We hebben deze dus nodig.

Het evenwicht is van belang. Indien er teveel aan vrije radicalen aanwezig zijn, zullen deze zich niet enkel hechten aan schadelijke cellen om ze te vernietigen maar ook aan de goede cellen, dus ook deze die zorgen voor de aanmaak en vernieuwing van nieuwe huid. Ongezonde voeding, stress, onbeschermde blootstelling aan de zon, tekort aan de nodige vitamines en mineralen, vervuiling en roken zorgen voor een te grote aanwezigheid van vrije radicalen.

Tips ter preventie van rimpels :

  • Reinig je huid niet enkel ’s ochtends maar ook ’s avonds. Je zou versteld staan als je merkt hoe ‘vuil’ je huid is na een dag (stof, luchtvervuiling, …).
  • Bescherm je huid goed tegen de zon en vermijd overmatige blootstelling aan de zon. Zich beschermen tegen de zon door zonnecrèmes voorkomt niet het bruinen van de huid, integendeel, het bruin dat zich opbouwt zal men langer behouden. Reeds gehoord dat de trend in hollywood tegenwoordig ‘WIT’ is.
  • Zorg voor gezonde voeding. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten een hoog anti-oxydentgehalte zoals groenten en fruit.
  • Zorg dat afvalstoffen snel uit je lichaam verwijderd worden door voldoende water te drinken.
  • Een zeer moeilijke in onze drukke maatschappij is tijd nemen voor jezelf door je innerlijke en je lichaam voldoende rust te gunnen. ‘Innerlijke rust’ wordt steeds meer gecombineerd door schoonheidspecialistes tijdens een gelaatsbehandeling.  Deze zorgt voor een beter resultaat.  En… het is niet enkel gunstig voor je huid.
  • Gun je lichaam 1 à 2 maal per jaar een innerlijke reinigende kuur.  Dit klinkt ingewikkeld maar is zeer simpel. Let bijvoorbeeld gedurende 1 week extra op je voeding (groenten, fruit en water en dierlijke voedingsmiddelen, pasta en zetmeel vermijden).  Drink kruidenthee en doe aan lichaamsbeweging, wat niet wil zeggen dat je ineens een marathon moet gaan lopen. Doe het rustig aan ! Denk aan jezelf en gun jezelf de nodige rust om volledig tot ontspanning te komen.  Slaap voldoende.
  • Sport zorgt voor een goede doorbloeding, je metabolisme krijgt een boost en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.  De doorbloeding zorgt ervoor dat je huid meer zuurstof krijgt wat de aanmaak van nieuwe huid stimuleert; Als men geen sportief type is wil dit nu ook niet zeggen dat je intensief moet beginnen sporten. Als dit je niet ligt, dan ligt je dit niet. Maar er zijn kleine zaken waar men op kan letten; ga met de hond even gaan wandelen, neem eens iets meer de trap, op kantoor kan men iets minder mailen maar rondlopen en de collega’s rechtstreeks aanspreken. T’zijn kleine dingen maar alle kleintjes helpen.
  • Hydrateer je huid voldoende en met producten afgestemd op je huid.  Bij gebruik van verkeerde producten kunnen zich pukkels vormen wat nu ook weer niet de bedoeling is.
  • De moeilijkste voor sommigen…stoppen met roken…