hybride auto

Een hybride auto is ideaal voor mensen die nog niet volledig elektrisch willen rijden, maar wel een auto aan willen schaffen die minder slecht is voor het milieu en een stuk zuiniger is. Er zijn veel verschillende soorten hybride auto’s op de markt te vinden. De meeste auto’s hebben een benzinemotor in combinatie met een elektromotor, maar er zijn er ook die een dieselmotor hebben in plaats van benzine. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit een hybride, mild-hybride of een plug-in hybride.

Wat zijn de voordelen

Dat de hybride een stuk milieuvriendelijker is in vergelijking met een brandstof auto, dat is bij de meesten wel bekend. Maar, doordat deze auto’s minder uitstoten kun jij genieten van een aantal financiële voordelen. Doordat een hybride auto vaak is voorzien van een automatische versnellingsbak, kiest de auto zelf de juiste versnelling. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minder brandstof verbruikt, maar ook dat het filerijden een stuk prettiger wordt.

Een voordeel van de plug-in hybride is bovendien dat deze net zo stil is als een volledig elektrische auto en dat je veel goedkoper rijdt. Is de accu bijna leeg, dan zal de auto automatisch overschakelen op de verbrandingsmotor.

Voor welke auto ga je?

Naast dat je moet gaan nadenken over een bepaald merk of een model, moet je jezelf ook afvragen wat in jouw geval het beste loont. De standaard hybride auto heeft een kleine elektromotor. Dit model hoeft dan ook niet opgeladen te worden, want dat doet de auto zelf door middel van remenergie.

Ga je voor een plug-in hybride, dan kan de accu opgeladen worden door middel van een laadpaal of stopcontact. Wel moet je hier dan zelf een laadpaal voor aanschaffen. Een plug-in hybride heeft vaak een grotere elektromotor die sterker is dan bij het standaard model. Hiermee kun je dan ook gedeeltelijk elektrisch rijden. Vaak is dit wel beperkt tot een afstand van 25 tot 50 kilometer.

Verschillende modellen

Heb je voor jezelf bedacht wat voor auto het wordt, dan is het vervolgens tijd te gaan kijken naar de modellen. Heb je een gezin, dan is een SUV hybride de beste optie omdat je hier vaak de meeste ruimte in hebt. Je wil natuurlijk dat iedereen zo comfortabel mogelijk zit in de auto, zeker tijdens langere ritten. Maar, ook wanneer je graag een auto wil met een stoer uiterlijk en genoeg ruimte voor de boodschappen, spullen voor de vakantie of de sporttassen van het voetbalteam, is dit een goed idee.

Naast een SUV zijn er natuurlijk ook nog andere modellen beschikbaar. Belangrijk is, dat je kijkt naar de binnenruimte. Heb je een groot gezin, dan dien je hier goed rekening mee te houden. Ben je alleen of met een partner, dan is de ruimte vaak al minder belangrijk. Uiteraard moet ook het uiterlijk van de auto je aanspreken, dus let hier ook goed op. Vergeet ook zeker niet een proefrit aan te vragen zodat je weet hoe de auto rijdt, en jij voor jezelf kunt bepalen of dat je bevalt.