auto importeren

Ben je al lange tijd op zoek naar jouw droomauto, maar is deze in Nederland niet te koop? Dan geef je het mogelijk op. Zonde, want je kunt in dat geval kijken of de auto over de grens te koop is. Richt je bijvoorbeeld eens tot Duitsland. Het auto-aanbod is hier vaak vele malen groter dan in Nederland. Is jouw droomauto hier wel te koop? Dan kun je hem importeren. Wij vertellen je hier waar je bij een auto importeren op moet letten.

Staat van de auto

Wie een auto wil importeren uit het buitenland, kijkt eerst naar de staat van de auto. Logisch, want je wilt immers geen kat in de zak kopen. Een veelgemaakte fout is dat er alleen naar de buitenkant gekeken wordt. Toch raden wij je aan geen auto te kopen zonder dat je ook de binnenkant bekeken hebt. We doelen in dit geval niet alleen op het interieur, maar ook op het technische compartiment. Zorg er daarom voor dat je ook altijd weet hoe het er onder de motorkap uitziet. Twijfel je? Kijk dan verder.

Leeftijd en kilometerstand

Een veelgemaakte fout bij een auto importeren is dat men niet kijkt naar de kilometerstand en leeftijd. Toch zijn dit twee belangrijke aandachtspunten bij het importeren van een auto. Dit is bijvoorbeeld het geval als je de auto in Duitsland koopt. Wil je een auto met minder dan 2000 kilometer op de teller importeren? Dan betaal je onnodig veel BPM. Auto’s die meer kilometers gereden hebben, kunnen vaak ingedeeld worden in een lager BPM-regime. Hier wordt het importeren van een auto goedkoper van. De leeftijd van de auto kan eveneens van invloed zijn op de belasting personenauto’s en motorrijwielen.

Belasting

Met de belasting doelen we in dit geval niet op de BPM, maar op de btw. Wie als particulier een auto koopt, betaalt hier namelijk btw over. Dit is niet alleen in Nederland het geval, maar ook in Duitsland. Voordat je een auto importeert, moet je weten dat er verschil zit in het btw-tarief dat hier en bij onze oosterburen gehanteerd wordt. In Duitsland betaal je namelijk minder btw. Dit maakt het interessant om de auto hier te kopen. Het gaat weliswaar maar om een paar procent, maar op een auto van een paar duizend euro kan dit jou al snel een leuke besparing opleveren.

Pas op voor particuliere verkopers

Wil je een auto importeren? Richt je dan bij voorkeur niet tot particulieren. Waarom niet? Omdat je nooit weet met wat voor een persoon je te maken hebt. Koop een auto daarom liever bij een officiële merkdealer. Om het jezelf makkelijker te maken, kijk je op Dasimport.nl. Op deze website kun je duizenden Duitse dealeroccasions doorzoeken. Bovendien kan deze partij jou helpen bij een auto importeren uit Duitsland.