auto huren

Een auto huren is makkelijk en bied je alle vrijheid. Maak de juiste keuze, met voor jou de beste voorwaarden. Hoe doe je dat?

Een auto huren is gemakkelijk te regelen en bied je de mogelijkheid om in alle vrijheid op pad te gaan. Dat betekent wel dat je jezelf goed op de hoogte moet brengen van de voorwaarden van de verhuurder om aan het einde van de rit niet voor verrassingen te komen te staan.

Veel mensen vinden het lastig op het moment dat ze bij een balie staan om de auto in ontvangst te nemen, het hele contract nog eens door te lezen. Dat is daar ook geen goed moment voor. Je wilt weg, en je bent eigenlijk veel te gehaast en niet geconcentreerd genoeg. Doe dat daarom op een andere manier en vooral: van tevoren. Dat kan heel goed online, zodat je vanuit huis rustig alles kunt doornemen en op een ontspannen manier de juiste keuze kunt maken.

We zetten een aantal tips op een rij voor het huren van een auto.

Je wilt een goede auto voor reëele prijs en daarmee veilig op vakantie kunnen. Om een juiste vergelijking te maken tussen meerdere verhuurmaatschappijen kun je online goed bij EasyTerra terecht.

Dat betekent dat je zelf niet hoeft rond te bellen en er zeker van bent dat er geen addertjes onder het gras zitten. Of het nu gaat om autohuur Nederland of in het buitenland. Je kunt rustig alle voorwaarden doornemen en als je boekt weet je zeker dat er een auto voor klaarstaat op het juiste moment.

2.

Stuntprijzen lijken interessant, maar volgens de Consumentenbond moet je juist in zo’n geval de kleine lettertjes lezen. Beter is het om met reëele prijzen rekening te houden waardoor je aan het einde, als je de afrekening krijgt, niet verrast wordt. Er kan zomaar van alles bijkomen zoals verzekeringskosten, of afkoop van een eigen risico. Als daar niet goed over is gecommuniceerd, voelt dat natuurlijk niet goed.

3.

Het is bekend dat het huren van een auto soms voor onaangename verrassingen kan zorgen. Bekend is het beeld van mensen die met jengelende kinderen bij een balie staan en dan maar het formulier ondertekenen zonder deze goed te hebben doorgenomen. Ze willen zo snel mogelijk die auto en wegwezen. Juist dan is het raadzaam om online, van tevoren, alles door te nemen. Via EasyTerra kan dat op een gedegen manier, thuis vanuit je luie stoel, en kom je later niet voor verrassingen te staan.

4.

Het blijft belangrijk om de auto goed te checken op schade. Maak van tevoren foto’s zodat je niet achteraf de schuld krijgt van een kras of deuk die jij niet hebt veroorzaakt. Soms kun je dat van tevoren ook aangeven bij de verhuurder en in het contract laten opnemen. Dan kan er geen discussie over ontstaan.

5.

Autoverhuur vindt per etmaal plaats, dus per 24 uur. Houdt daar rekening mee als je de auto inlevert. Een uurtje later en de volgende 24 uren worden in rekening gebracht.