parkeren

Parkeren, het is een van de grootste frustraties voor velen. In het centrum is parkeren vaak duur en zie maar eens een plaatsje te vinden. En in de buitenwijken is het niet altijd even veilig om je auto neer te zetten. Of het nu boze buurtbewoners zijn die niet blij zijn met jouw auto op hun schaarse parkeerplekje, of je op een beruchte plek staat waar nog wel eens ingebroken wordt, je wil graag je auto heelhuids aantreffen als je terugkomt. Daarom vertellen we je hier waar en hoe je het beste en veiligste parkeert.

P+R

Veel steden hebben voortaan een of meerdere speciale P+R plaatsen. P+R staat voor Park and Ride en het betekent dat je je auto voordelig, buiten het centrum, parkeert en met het OV verder reist. De P+R plaatsen zijn beveiligd en in het parkeertarief zitten ook de kosten voor het OV. Dit tarief ligt vaak vele malen lager dan de tarieven in het centrum en het is dus ideaal voor een dagje uit. Zeker zijn van een plaatsje? Reserveer dan van tevoren.

Camera’s aanwezig?

Camera’s werken preventief, niemand heeft zin om met zijn tronie op beeld te staan als ie iets doet wat niet door de beugel kan. Parkeer je ergens waar je het niet kent, check dan of er camerabewaking aanwezig is. In parkeergarages is dit eigenlijk standaard het geval.

Maar je kunt er ook voor kiezen een dashcam te plaatsen. Naast dat die je kan helpen bij bewijs bij aanrijdingen of huftergedrag onderweg, kan die ook je auto veilig houden als je deze parkeert (preventief) of vastleggen wie er aan jouw auto heeft gezeten. Wat de beste dashcam is, is al voor je getest!

Gebruik een parkeerapp

Parkeerapps zijn handig om mee te betalen. Zo betaal je nooit teveel en zeker niet te weinig, en je hebt geen kleingeld meer nodig. Maar wist je dat parkeerapps ook een functie hebben om je naar de beste, dichtstbijzijnde en/of goedkoopste parkeerplek te wijzen? Zo hoef je niet te zoeken naar een betaalbare en veilige parkeerplek maar kun je er gewoon naartoe navigeren.

Zie je door het bos van parkeerapps de bomen niet meer? De beste parkeerapp is ook al voor je opgezocht. Kwestie van downloaden, aanmelden en jij parkeert voortaan altijd goed en veilig zonder er teveel voor te betalen!