autosleutels in de hand

Wanneer u een andere auto koopt, komt u voor de vraag te staan: “Wat moet ik met mijn oude auto doen”? Natuurlijk is inruilen bij de garage een optie als u daar ook weer een nieuwe koopt. Echter vaak krijgt u, zeker als de oude auto niet van het dealer merk is, beduidend minder terug voor uw oude auto dan wanneer u deze zelf verkoopt. Verkoopt u uw auto particulier of gaat u in zee met een autoverkoopservice en hoe gaat dat dan in zijn werk?

Auto verkopen via Marktplaats voor- en nadelen

U kunt uw auto verkopen via een online site zoals Marktplaats. U kunt op marktplaats een zogenaamde kentekencheck doen. Hierbij vult u het kenteken en de kilometerstand in. U kunt dan direct de dagwaarde van uw auto zien. Vervolgens kunt u de auto rechtstreeks plaatsen op Marktplaats. Dat kan tegen de dagwaarde die u vond via de kenteken check, maar natuurlijk kunt u uiteindelijk zelf het verkoopbedrag bepalen. Zorg voor duidelijke foto’s van uw auto zodat kopers een goed beeld kunnen krijgen. Daarnaast zorgt u ook dat u een eerlijk verhaal bij de advertentie plaatst. Dit voorkomt teleurstellingen tijdens een eventuele proefrit. Voordeel van een advertentie plaatsen op Marktplaats is dat uw auto bekeken kan worden door heel veel mensen in Nederland.

Let goed op de looptijd van uw advertentie

Een nadeel van Marktplaats is dat u zeker niet de enige bent die een auto te koop aanbiedt en potentiële kopers dus heel veel keus hebben. Om uw auto te verkopen via marktplaats krijgt u te maken met advertentiekosten van € 12,50. Let hierbij goed op hoe lang uw advertentie blijft staan en of dit automatisch wordt verlengd. Wanneer uw advertentieperiode van één, twee of vier weken verlopen is kan dit automatisch voor eenzelfde periode worden verlengd. Per verlenging betaald u € 10 tot € 25 euro. Dat kan behoorlijk oplopen. Bij een periode van 4 weken kan u dat zomaar € 75 euro extra kosten. Als u de auto uiteindelijk verkoopt via Marktplaats moet u zelf zorgen voor de mogelijkheid tot een proefrit en daarna de vrijwaring regelen.

Verkopen via een autoverkoopservice

Een andere mogelijkheid die bovendien gratis wordt aangeboden, is om uw auto te verkopen via een autoverkoopservice. Er zijn online verschillende van deze services te vinden. Bij een autoverkoopservice meldt u uw auto volledig anoniem aan. De auto wordt getaxeerd en binnen 24 uur ontvangt u per e-mail een gegarandeerd bod op uw auto. Dit bod is 48 uur geldig. Gaat u hiermee akkoord dan zal de toegewezen automakelaar contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de daadwerkelijke verkoop. Hierbij wordt alles nogmaals gecheckt. De afspraak kan plaatsvinden bij u thuis, maar wilt u in deze tijden van Corona de auto liever laten ophalen dan kan u gebruik maken van de auto verkoopservice van Ikwiljouwautokopen.nl. Bijkomend voordeel is dat alleen officiële autobedrijven die aangesloten zijn bij het RDW meebieden, zodat u er zeker van bent dat alles veilig en correct verloopt. Dat geeft u gegarandeerd een veilig gevoel.