auto verkopen

De meeste Nederlanders kopen na een aantal jaar een nieuwe auto. Er zijn echter ook genoeg mensen die tientallen jaren in hetzelfde voertuig rijden. Behoor jij tot deze laatste categorie? Dan moet je er rekening mee houden dat jouw auto na verloop van tijd ‘op’ kan zijn. Mogelijk start het voertuig niet meer, maar er kunnen ook steeds meer problemen ontstaan. Indien je jouw auto telkens laat repareren, kost dit je meer en meer geld. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. In dat geval kies je er waarschijnlijk voor een andere auto aan te schaffen. Maar wat doe je met jouw huidige auto? Je hebt verschillende mogelijkheden. Wij zetten hieronder op een rijtje wat je met jouw oude auto kunt doen!

Naar de sloop brengen

Start jouw auto niet meer? Dan is de kans groot dat je hem eerst naar de garage brengt om de achterhalen wat het probleem is. Hier kunnen ze jouw auto vaak nog repareren. Dit is echter niet altijd het geval. Bovendien kan een reparatie van een voertuig behoorlijk wat kosten, zeker wanneer het een oude auto betreft. Wordt de repartie wel erg duur? Of is repareren gewoonweg niet meer mogelijk? Dan is jouw auto zo goed als overleden. Veel mensen kiezen er in dat geval voor om hun auto naar de sloop te brengen. De kans dat je jouw auto verkoopt is immers niet groot. Er zijn namelijk niet veel mensen die op een niet-werkende auto zitten te wachten.

Uit elkaar halen en losse onderdelen verkopen

Het nadeel van jouw auto naar de sloop brengen is dat je er niets voor terugkrijgt. Soms ontvang je enkel een kleine vergoeding voor het oud ijzer. Vind je dit zonde van het voertuig en ben je zelf behoorlijk handig? Kies er dan voor om jouw oude auto uit elkaar te halen. Onder de motorkap zitten ongetwijfeld nog onderdelen die wel goed zijn. Deze onderdelen kun je uit de auto halen en vervolgens te koop aanbieden op het internet. Er zijn veel hobbyisten en/of autobedrijven die op zoek zijn naar specifieke onderdelen van een (oude) auto. Hierdoor kun je soms behoorlijk wat geld vangen voor bepaalde onderdelen. Het verwijderen en verkopen van losse onderdelen uit jouw auto kan dus zeer lucratief zijn. Het kost je wat tijd, maar het levert je hoe dan ook meer op dan wanneer je jouw auto naar de sloop brengt.

Op het internet verkopen

Werkt jouw auto nog wel, maar moet deze alleen gerepareerd worden? Dan kun je het voertuig meestal nog wel verkopen. Je kunt bij een autobedrijf of een -handelaar aankloppen, maar dit levert je vaak niet bijzonder veel geld op. Wil je er meer aan verdienen? Richt je dan eens tot het internet. Je kunt jouw oude auto hier namelijk op verschillende sites te koop aanbieden. Plaats een advertentie op zoveel mogelijk sites om de kans op succes te vergroten. Je kunt jouw auto aanbieden op websites voor tweedehands spullen. Een auto verkopen gaat doorgaans echter sneller wanneer je voor een site kiest die zich uitsluitend richt op de verkoop van auto’s. Betreft het een auto die rijp voor de sloop is? Zelfs dan kun je nog geld vangen voor jouw oude auto. Er zijn namelijk bedrijven die sloopauto’s opkopen. Je kunt dus altijd geld vangen voor jouw oude auto, zelfs wanneer deze rijp is voor de sloop!

Lees ook: met de auto op wintersport? Met deze tips wordt het een stuk makkelijker