vrouw op een fiets

Ziet jouw leven er iedere dag precies hetzelfde uit? Waarschijnlijk niet. Hoe vind je de fiets die bij al die verschillende dagen past?

Iedere dag is anders

Er zijn maar weinig mensen voor wie iedere dag er precies hetzelfde uitziet. Op maandag ga je misschien naar je werk, en pik je op de terugweg je kind nog even op van het kinderdagverblijf. Op dinsdag werk je thuis, en stap je tussendoor nog even op de fiets om wat boodschappen te doen, om aan het eind van de schooldag je kind weer op te halen. Op woensdag vertrek je al vroeg naar je werk, eet je onderweg wat en ga je meteen door naar een afspraak met vrienden of een bezoekje aan de sportschool. Op donderdag staat er een vrije dag op het programma, en ben je een groot deel van de dag druk in de weer met boodschappen, de kinderen en misschien wel een leuk uitje, waarna je vrijdag weer naar je werk gaat. In het weekend trek je er graag op uit, misschien wel met het hele gezin. De ene keer naar de bossen, de andere keer naar de binnenstad.

Al is bovenstaande uiteraard een fictief voorbeeld, het principe zal voor velen herkenbaar zijn. Iedere dag van de week is een beetje anders. Daar pas jij je op aan, maar kan je fiets dat ook?

Iedere dag stelt andere eisen

Als je je fiets op veel verschillende manieren wilt gebruiken, is het het handigst om te kiezen voor een degelijk model, met veel opties die je kunt gebruiken wanneer je deze nodig hebt. Zo is het, als je toch een nieuwe fiets van Muto gaat uitzoeken, bijvoorbeeld handig om te kiezen voor een elektrische fiets. Niet omdat je misschien al-tijd die extra ondersteuning nodig hebt of wilt gebruiken, maar omdat het wel fijn is om die optie te hebben. Kies, als je kinderen hebt of wilt, voor een exemplaar waar een kinderzitje op gemonteerd wil worden; dit is namelijk niet bij alle e-bikes het geval.

Ook het aantal versnelling kun je maar beter wat ruim kiezen. Zeker als je je fiets zowel in de stad, als tijdens een tochtje door de natuur wil gaan gebruiken, wil je wat te kiezen hebben. Minder versnellingen gebruiken dan je hebt, dat kan altijd nog. Na een paar maanden spijt krijgen dat je niet meer versnellingen hebt genomen, dat is pas echt zonde.

Kies je een fiets waar je lang mee wilt doen, laat dan de kosten niet de doorslag geven. Spaar liever een maandje langer zodat je de fiets kunt kopen die je écht wilt, dan overstag gaan en voor een ‘net niet’ model gaan.