blog placeholder

De snelste auto's ter wereld

Toen ik een jaar of tien was speelde ik heel vaak met mijn Matchbox miniatuur autootjes. Samen met mijn broertjes deden we wedstrijdjes op een speciale Matchbox racebaan. Matchbox was zijn tijd ver vooruit, want de autootjes werden op de racebaan voortbewogen door de zwaartekracht en bij het systeem waar je onderling mee kon racen, was hierbij absoluut geen mechanisch opgewekte energie nodig. Wij hadden bij ons thuis twee verschillende Matchbox race systemen. Het ene race systeem bestond uit een start-unit die aan de rand van een tafel of, nog beter, een hoge kast kon worden bevestigd. De startunit was voorzien van een dubbel slagboompje dat de twee autootjes tegen hield voor de start op het schuine hellinkje. Door een hendeltje over te halen klapten deze slagboompjes weg en schoten de autootjes over twee plastic racebanen naar beneden. Na een race over ongeveer 4 meter finishte één van de autootjes als eerste. De auto die het eerst finishte duwde een hendeltje weg waardoor de finishvlag naar zij kant omlaag kantelde. Het andere systeem bestond uit een ronde baan met een lift. Als een autootje de lift in werd gereden werd de lift door het gewicht van het autootje door een kantelsysteem in de liftvloer gestart en ging het autootje omhoog. Als de lift zijn hoogste punt had bereikt kantelde de liftvloer aan de achterkant omhoog en reed het autootje de lift uit de racebaan op. Dan reed het autootje met een hoge snelheid omlaag en reed na twee bochten weer de lift in waarna de cyclus zich herhaalde.

De snelste auto's ter wereld

De snelste matchbox auto’s ter wereld:

Matchbox zorgde er natuurlijk altijd voor dat ze zo veel mogelijk miniatuur autootjes van de snelste auto’s ter wereld in het assortiment hadden. Natuurlijk zochten wij in de bibliotheek, zodra het nieuwe autojaarboek er was, op wat de snelste auto van dat moment was. Toentertijd was dat de Lamborghini Countach met een topsnelheid van 315 km per uur. Ik kocht natuurlijk meteen de Matchbox versie van de Lamborghini Countach en won inderdaad de eerste tijd alle wedstrijdjes. Na een paar weken werd dit minder omdat toen de wieltjes minder soepel begonnen te draaien. Ik droomde natuurlijk wel van een echte Lamborghini Countach en nam me voor er voor te gaan sparen. Ik heb dit tot mijn 17de volgehouden. De reden dat ik er mee gestopt ben is deze. Toen ik 17 jaar was ging ik met een aantal vrienden en vriendinnen op vakantie naar Frankrijk. Onze eerste stop was Parijs. Toen we over de Champs Elysees liepen zag ik,voor het vijfsterren Hotel Paris Marriott, voor het eerst van mijn leven een echte Lamborghini Countach staan. Hij was knalgeel met een helblauw interieur. Heel lelijk. De Lamborghini Countach was heel laag, ongeveer tot mijn middel, en veel kleiner als ik had verwacht. Eigenlijk vond ik het maar een lelijk klein autootje. Ik was helemaal gedesillusioneerd en vanaf dat moment hoefde ik geen Lamborghini Countach meer te hebben.

De snelste auto's ter wereld

De snelste auto’s ter wereld:

De snelste auto’s van dit moment zijn de SSC Ultimate Aero, de Bugatti Veyron, de Koenigsegg CCX, de Saleen S7 Twin Turbo, de Bristol Fighter T, de Pagani Zonda F, de Spyker C8 Double 12 S, de Lamborghini Murciélago LP640, de McLaren Mercedes SLR, en de Silva GT3. De topsnelheid en de acceleratiesnelheid van deze auto’s zijn respectievelijk 413 km/u – 0-60 in 2.78 seconden, 407 km/u – 0-60 in 2.5 seconden, 402 km/u – 0-60 in 3.2 seconden, 399 km/u – 0-60 in 3.2 seconden, 363 km/u – 0-60 in 3.5 seconden, 346 km/u – 0-60 in 3.5 seconden, 346 km/u – 0-60 in 3.5 seconden, 342 km/u – 0-60 in 3.3 seconden , 331 km/u – 0-60 in 3.8 seconden, 330 km/u – 0-60 in 3.7 seconden.

De snelste auto's ter wereld

Belangrijk advies voor de aankoop van de snelste auto ter wereld:

De meeste kopers van supersnelle bolides kopen zo’n supersnelle auto op basis van zijn specifaties en foto’s op internet. Zoals je hebt gelezen kan dit tot een grote teleurstelling leiden. Mijn advies is daarom dat, als je op internet verliefd bent geworden op een supersnelle auto, je deze niet meteen moet bestellen maar altijd eerst naar de dealer toe moet gaan om hem in het echt te bekijken en een proefrit te maken.

De snelste auto's ter wereld