blog placeholder

Er zijn heel veel soorten helmen voor op de scooter of op de motorfiets. Er is er echter maar één die ook gebruikt kan worden in combinatie met een boerka. Of hij in Nederland wordt toegelaten is nog de vraag maar de kans is aanwezig op basis van de wet op godsdienstvrijheid.

Toen ik 16 jaar werd kocht ik voor 25 gulden een oud brommertje, een zogenaamde Kaptein Mobylette. Het maakte me niets uit dat ik het geen dure brommer was. Ik verfde hem helemaal zwart en ik tufte overal heen. Hij startte zo slecht dat ik hem niet eens op slot hoefde te zetten want ik was de enige die hem met heel hard trappen en een bepaalde handigheid aan de praat kon krijgen.

 Puch Maxi

Nolan integraal helm:

In plaats van mijn brommer legde ik altijd mijn Nolan integraalhelm met een dik kettingslot vast aan de kapstok. Mijn integraal helm was namelijk vijf keer zo duur als mijn Kaptein Mobylette. Mijn hoofd was me namelijk veel meer waard als mijn brommer. Ik was heel trots op mijn mooie witte Nolan integraal helm. Het was een echte motorhelm met een driestanden klep zodat je hem tijdens het rijden altijd in de goede stand kon zetten al naar gelang het weer en de snelheid waar ik mee reed.

Integraalhelm

Goed gebruik van integraal helm:

Ik was altijd heel secuur met mijn helm en maakte mijn kinband voor het rijden altijd heel goed vast. Dit in tegenstelling tot heel veel andere coureurs die altijd hun helm los op hun hoofd zetten. Zelfs sommige professionele motorcoureurs  deden dit. Ik heb dit toen zelf gezien bij een wegrace in Venhuizen. De snelste coureur vloog op een gegeven moment vlak voor mijn ogen uit de bocht en het eerste wat ik zag was dat zijn integraal helm door de lucht vloog. Hij vloog een stuk door de lucht over de sloot en landde met zijn hoofd met een smak op een betonnen duiker. Hij was op slag dood. Toen ik daarna weer wegreed op mijn brommer maakte ik mijn helm nog iets beter vast. Dit ben ik daarna altijd blijven doen. Tegenwoordig rijd ik geen brommer meer maar ook in mijn auto trek ik mijn gordel voor dat ik wegrijd altijd nog even goed strak aan.

Boerka integraalhelm

Integraal boerka, boerka helm:

De aanleiding voor het schrijven van dit artikel was deze foto van een vrouw met een heuse integraal boerka. Ook zij vindt haar hoofd belangrijker dan wat andere mensen van haar vinden.